Nästa artikel
Öka lasten i Jaguar XF Sportbrake
Nyheter

Öka lasten i Jaguar XF Sportbrake

Publicerad 14 juni 2017 (uppdaterad 15 juni 2017)
Nya generationen av XF i kombiversion rullar in med ett bagageutrymme som sväljer mer än förut.
Katten som ska ge bland andra Volvo V90, BMW 5-serie Touring och Audi A6 Avant en rivig fajt heter Jaguar XF Sportbrake. Det får plats 565 liter i bagaget, vilket är 15 liter mer än på föregångaren och standardfällningen för baksätet är 40:20:40.

Panoramaglastak, bakluckeöppning med gester samt en stöt- och vattentålig aktivitetsnyckel som går att ha runt handleden är några av finesserna i nya XF Sportbrake. Det finns också ett kupéfilter som rensar ut skadliga partiklar utifrån. Bilen ska kunna dra upp till två ton.
På motorfronten är det bensin och diesel som gäller, inget elektrifierat. Det går att välja på fyra fyrcylindriga motorer som levererar mellan 163 till 250 hästkrafter. Och så finns det två treliters V6:or också på 300, respektive 380 hästkrafter. Instegsversionen, en 163-hästars diesel med bakhjulsdrift, kostar motsvarande drygt 390.000 kronor i Storbritannien. De lite starkare motoralternativen går att få med fyrhjulsdrift, annars är det bakhjulsdrift som gäller. Växellådan är antingen sexväxlad manuell eller åttastegad automat. 

Det finns en rad förarstödssystem, inklusive autobroms, avåkningsvarnare och filhållningsassistent. Bilen övervakar också om föraren visar tecken på trötthet och dåsighet. Andra tekniska hjälpmedel är adaptiv farthållare med köassistent, skyltavläsning, dödavinkelnvarnare och varning för korsande trafik.  
 
Diskutera: Vad tycker du om Jaguar XF Sportbrake?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.