Bild
Nästa artikel

Officiell: Nya Audi S4

Nyheter

Vid salongen i Paris får Audi S4 sin premiär. Men redan nu är nykomlingen presenterad. Här är en första titt på mellanklassaren.

Audi S4. 3.0 TFSI är Audis nya sportiga modell i mellanklassen. Under huven finner vi en ny 3-liters V6:a försedd med direktinsprutning och mekanisk turboladdare med 333 hästkrafter. Motorn presterar 0-100 km/h på 5,1 sekunder - samtidigt som förbrukningen är 0,97 liter per mil.  

Bokstaven T i "3.0 TFSI" innebär inte längre enbart "Turbo" utan står generellt för konceptet överladdning. Enligt Audi visar tester att den mekaniska överladdningen i kombination med direktinsprutning är överlägsen dubbla turboladdare - både när det gäller startprestanda och respons.

6:ans kraft leds som standard genom en 6-stegad växellåda. Den sjustegade växellådan S-tronic finns som tillval - en växellåda som Audi hävdar är extremt dynamisk och bränslesnål.

Audi S4:s yttre utmärks av ytterbackspeglar med aluminiumlook, en diskret bakspoiler och det fyrdubbla avgassystemet. Dessutom ingår Xenon plus-strålkastare.

Interiört är det sportstolar försedda med elektriska svankstöd och utdragbara lårstöd som gäller. På instrumentpanelen sitter grå mätare med vita visare. Interiören går i svart, med dekorinlägg i borstat aluminium.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.