Bild
Nästa artikel
Nyheter

Officiell: BMW X2

Publicerad 26 oktober 2017
Nu får vi reda på detaljer om biltillverkarens nya lilla suv, eller ”Sports Activity Coupé” som de själva kallar den.
Målgruppen för X2 är unga stadsbor med aktiv livsstil. Den siktar mer på attityd än praktikalitet och följer suvcoupéns stilmall. Vad som särskiljer den från andra BMW-modeller är bland annat kantiga hjulhus och att BMW:s karaktäristiska njurformade grill i fronten är bredare nedtill.

Lanseringen av BMW X2 sker i mars 2018, men det finns inga prisuppgifter än. En bensinmotor och två dieselmotorer går att välja på i början, samtliga fyrhjulsdrivna. Dieselmotorerna är kopplade till en automatlåda i åtta steg och bensinmotorn har en sjustegad, dubbelkopplingslåda. Effektspannet ligger på mellan 190 till 231 hästkrafter. Senare under 2018 tillkommer också en diesel och en bensinare som driver på två hjul och har en lägre motoreffekt på 150 hästar och valmöjligheten manuell låda.
 
Det planeras också ytterligare två fyrhjulsdrivna bensin- och dieselalternativ på 192, respektive 150 hästkrafter. Förutom grundutförandet kommer det gå att få sportigare utförandena X2 M Sport och M Sport X med bland annat sänkt chassi med hårdare fjädring och stötdämpare samt lägre markfrigång.

Apple CarPlay är tillval, likaså Head-Up display, vilket enligt BMW ska vara en unik valmöjlighet i segmentet. 
 
Diskutera: Vad tycker du om BMW X2?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.