Bild
Nästa artikel

Nytt förslag - trängselskatt även för Miljöbilar

Nyheter

Nya miljöbilar ska betala trängselskatt. Det föreslår Finansdepartementet i en promemoria. Redan vid årsskiftet kan förändringen genomföras.

- Även miljöbilar trängs och man ska ta betalt för trängseln. Nu är miljöbilarna så många att något måste göras för att trängselskatten ska ha den effekt vi tänkt, säger statssekreterare Ingemar Hansson till Svenska dagbladet.

Miljöbilar är enligt dagens bestämmelser undantagna från trängselskatt fram till sommaren 2012. Men nu kan förutsättningarna förändras. Miljöbilarna har ökat dramatiskt de senaste åren och samtidigt har trängselskatten tappat kraft. Nu föreslår Finansdepartementet att trängselskatten även ska gälla miljöbilarna.

Det nya förslaget gäller alla bilar som registreras efter den 1 januari 2009. De redan befintliga miljöbilarna kör gratis fram till sommaren 2012. Dessutom föreslår Finansdepartementet att det ska bli möjligt att utfärda körförbud på fordon vars förare inte betalt trängselskatten.

- Då kan samma sak inträffa, bilen beläggs med körförbud. Kör du ändå blir det ett lagbrott. I dag skapar man målvakter för att slippa betala trängselskatten, säger han till Ingemar Hansson.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
lelle
2008-06-24 23:16

Var det någon som blev förvånad ?

#1
Fredrik
2008-06-25 19:18

Politiker är inget annat än pack !

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.