Nästa artikel
Nya Volkswagen Tiguan – första skissen
Illustration

Nya Volkswagen Tiguan – första skissen

Publicerad 3 december 2012 (uppdaterad 4 december 2012)
Nya Volkswagen Tiguan lanseras 2015 och kommer då i flera karossversioner – bland annat som suv-coupé. Här är vår skiss.

Volkswagens lilla suv Tiguan har gjort stor succé, såväl i Sverige som i resten av Europa. Om två år, 2015,  är det dags för nästa generation av den framgångsrika VW:n. Men då kommer bilen inte bara i ett, utan i tre olika karossutföranden.

Mest spektakulär är coupévarianten, som är tänkt som en utmanare till bland annat Range Rover Evoque. Den blir ett slags Tiguan CC, om man gör en jämförelse med Volkswagen Passat.

Nya Tiguan kommer förstås även i en grundversion, av ungefär samma snitt och storlek som den nuvarande modellen. Dessutom planeras en åtta centimeter förlängd karossvariant, med tilläggsbeteckningen XL. Men den är enbart avsedd för den kinesiska marknaden.

Tiguan II baseras tekniskt på VW:s nya flexibla MQB-plattform och merparten av byggmodulerna hämtas från nya Golf och nästa generation Passat, som lanseras 2016. Förutom ett antal miljöalternativ lanseras även starkare bensin- och dieselmotorer till den nya VW-suven. Vassaste bensinaren får 210 hk och den mest kraftfulla dieseln levererar 180 hk.

Volkswagen planerar även för  en "CC-version" av sin största suv-modell, Touareg. Den ska bland annat matcha BMW X6 och en kommande stor suv-coupé från Mercedes.

Diskutera: Vad tycker du om illustrationen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-12-03 10:46
saabnisse

Den här illustrationen blev lite väl mycket tillplattad groda.
Hoppas att den blir mer balanserad i verkligheten

#2 • Uppdaterat: 2012-12-03 11:11
McTar

Sedan kommer den väl inte genom besiktningen, då bakhjulet sitter utanför skärmen... ;-)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.