Bild
Nästa artikel

Nya uppgifter - C30 blir R-serie?

Nyheter

Volvo skulle lägga ner R-serien med prestandabilar. Men bilfabrikanten ska ha gjort en helomvändning - och nu kan C30 få 350 hästkrafter och fyrhjulsdrift.Volvo har tidigare meddelat att R-serien, som tidigare varit
synonymt med prestandabilar, skulle bli ett kosmetiskt tilläggspaket. 

Men nu kan det bli en helomvändning i frågan. Enligt
holländska AutoTelegraaf så utvecklar Volvo nu en R-prototyp av C30 - som
kommer ha 350 hästkrafter och fyrhjulsdrift. Enligt uppgift kommer bilen utrustas
med samma turbofemma som systerbilen Ford Focus RS.

Återstår att se om de obekräftade uppgifterna stämmer - och
om vi får se C30 som prestandabil. I dagsläget ska bilen endast vara en
prototyp och därmed är det långt i från säkert att vi får se den på marknaden.


Ola AnderssonTaggar: Nyheter

Kommentarer

#1
shogun
2008-07-22 22:13

Jag tycker det är beklagligt att Volvo satsar på sådana här bilar just nu. Det är inte sådana här bilar Volvo behöver visa att man kan göra om man vill utan snåla bilar. Det är mer nödvändigt idag att de ändrar sin image vad gäller bränslesnåla bilar, för inte är det det man är känd för även om vissa försöker hävda att de inte drar mer än sina konkurrenter. Och jag räknar inte Volvo som konkurrent till Audi,BMW och MB ,Lexus som vissa försöker göra. Volvo är inget Premium märke än, men man vill gärna vara det. Satsa pengar på att ta fram miljö och snåla bilar istället det är det marknaden vill ha just nu. Hybridteknik och plug-in hybrider samt era gamla gas bilar hör framtiden till, vakna Volvo !

#1
X-Pat
2008-07-23 22:32

C30 i R-version låter spännande, kör på det Volvo! Samtidigt är det än viktigare att prioritera miljöbilen. Låt oss se en plug-in inom ett år eller två!! Håller inte med shogun om Premium stämpeln. I lilla Sverige är Volvo bruksbil, men de har en annan, bättre, status på andra kontinenter.

#1
Johan
2008-10-04 19:09

Helt rätt, volvo behöver en prestandabil. Volvo har aldrig haft en bil som kan konkurera med de andra premiumbilstilverkarnas "r-bilar".

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.