Nästa artikel
Nya Subaru Outback gör europeisk debut
Nyheter

Nya Subaru Outback gör europeisk debut

Publicerad 1 april 2021 (uppdaterad 8 april 2021)
Sjätte generationen rullar in med högre markfrigång och mer teknik.
Det var två år sedan som nya Outback presenterades på internationella bilmässan i New York, men först nu når den Europa.

Grunden för senaste generationen heter Subaru Global Platform. Den gör bilen dubbelt så vridstyv, vilket manifesterar sig i förbättrad stabilitet och säkerhet. Ljudisolerande glas i vindruta och framdörrar ska göra färden tystare.

I Europa kommer endast ett motoralternativ att erbjudas. Den är en 4-cylindrig boxermotor på 2,5 liter utan turbo på 169 hästkrafter. Bilen är fyrhjulsdriven med automatväxlad CVT-låda. I Sverige kan man köpa till XFuel-paketet, vilket möjliggör att tanka bilen på etanol, E85. Det gör att vägskatten de tre första åren landar på 1262 kronor årligen.   
 
Öppningen till bagageutrymmet har breddats och det ryms 522 liter. Markfrigången har ökats på och är numera 21,3 centimeter. Bilen får dra 2000 kg. På taket får det lastas mellan 67,5 till 100 kilo beroende på utrustningsmodell. De standardmonterade takrailsen har ett inbyggt takräcke som kan fällas fram när det behövs och det finns hål för förankring av rep. 

Bilen är utrustad med Subarus senaste system för förarhjälp Eyesight, med dubbelt så brett synfält mot tidigare. Det innebär bland annat skyltavläsning, adaptiv farthållare, filhållningshjälp, avåkningsvarnare och autobroms med förbättrad funktion i korsningar. Bilen bromsar också automatiskt för hinder som dyker upp vid backning. 
 
En infraröd kamera i förarmiljön håller koll på förarens ögonrörelser och varnar om uppmärksamheten på vägen försämras. Bilen kan också känna igen vem som sätter sig bakom ratten och automatiskt ställa in stol, sidospeglar och personens föredragna temperatur på klimatanläggningen. 

Via den stående 11,6-tumsskärmen styrs infotainmentsystemet som går att koppla samman med mobilen genom Apple CarPlay och Android Auto. 

Subaru Outback har svensk säljstart i maj och kostar från 374.900 kronor. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.