Bild
Nästa artikel
Nya Maserati Ghibli avslöjad

Nya Maserati Ghibli avslöjad

Nyheter

Maserati återupplivar namnet Ghibli med en ny modell som ska presenteras senare i april. Nu är de första bilderna släppta.

Maserati har som målsättning växa mot en försäljning på 50 000 bilar om året. Ett steg på vägen är att lansera den nya modellen Ghibli, som återupplivar modellnamnet som inte använts sedan 1997. Bilen ska presenteras först på bilsalongen i Shanghai senare den här månaden, men en bildläcka har fått Maserati att släppa tre bilder och den första faktan officiellt.

Ghibli blir mindre och sportigare än Maserati Quattroporte, som släpptes tidigare i år. Med fyra dörrar och en längd på knappa fem meter är Maseratis första sedan i E-segmentet tilltänkt som en utmanare till BMW 5-serie och Mercedes E-klass.

Första dieseln
Utöver två V6-bensinare med turbo på 3,0 liter blir Ghibli även Maseratis första serietillverkade modell någonsin att få tillgång till en dieselmotor, även det en V6-turbo på 3,0 liter. Bilen har en åttastegad automatlåda och ett fyrhjulsdriftsystem.

Sannolikt ger den kraftfullare av bensinmotorerna omkring 410 hästkrafter, medan den andra ger 330 hästar. Det är sannolikt att de får sällskap av en V8 framöver, uppger brittiska Autocar.

Fler bilder och detaljer är att vänta när bilen avtäcks Shanghais mässgolv senare i april. Efter offentliggörandet ger sig modellen ut på en världsturné där den ska visas upp för allmänheten. Leveranserna av Maserati Ghibli börjar i sommar.

Diskutera: Vad tycker du om Maserati Ghibli?

Taggar: Nyheter, , Maserati

Kommentarer

#1
2013-04-09 18:47

Jo, den ser sportigt aptitlig ut.
Mest ser den ut som... en Maserati. Modernt retro.
Vet inte hur det är med moderna funktioner, men den är så pass ovanlig att den är intressant bara av det skälet. Om den håller. Om det finns service. Om den är billigare än vad den förmodligen blir. Om jag var rik. När jag blir rik.

Ytterligare en tillverkare som inte fattat att hastighetsmätaren och varvräknaren ska byta plats.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.