Bild
Nästa artikel
Nya Honda Civic får bottenbetyg

Nya Honda Civic får bottenbetyg

Nyheter

Consumers Union har tidigare hyllat Honda Civic, men 2012 års modell rasar i omdöme jämfört med föregångarna.

Consumers Union, en amerikansk konsumentorganisation, har hittills gett Honda Civic goda betyg i sina tester. Bilen har ofta varit topprankad i sedanklassen, men Consumers Union känner att de inte kan rekommendera 2012 års modell.

I testerna har Honda Civic LX tappat 17 poäng jämfört med sin föregångare, från 78 (mycket bra) till 61 (medioker). Med det blev den näst sist av tolv små sedanbilar.

Honda Civic LX fick bland annat kritik för att vara svårstyrd, ha för långa bromssträckor, köra hackigt och vara dålig på att eliminera vägbuller. Consumers Union tycker även att interiören känns billig.

Dock var omdömet inte uteslutande negativt. Honda Civic nådde goda resultat i bränsleförbrukning, acceleration och växling.

Diskutera: Vad tycker du om Honda Civic?

Taggar: Nyheter, , Honda Civic

Kommentarer

#1
2011-08-02 15:36

Har alltid tyckt att Honda gjort körglada, pigga bilar tillskillnad från de klumpiga, fula, slöa och trista systermärket.

#2
2011-08-02 15:45

Vilket menar du är Hondas systermärke? Jag har bestämt för mig att Honda står helt för sig själva?

#3
2011-08-02 16:23

Flac.

Han+flera alter ego menar Acura.....;o) Men ta det inte för allvarligt vad denna skriver.

#4
2011-08-02 16:27

Honda har en tradition av att göra fina vägbilar. Härliga motorer och alltid med bland de bästa chassina i respektive storleksklasser. Tyvärr verkar det som om "bönräknarna" inom företaget har tagit över rodret från teknikerna.

När Yen-kursen gör att japansktillverkade bilar får svårare att konkurrera på exportmarknaderna så är man kanske så illa tvungen att snåla med tekniken och då blir ju Hondas bilar lika tråkiga och urvattnade som t. ex. Toyota och Nissan.

Synd på så rara ärtor..

#5
2011-08-02 16:58

Undersökningen gäller modeller för USA tillverkade där och i Japan. I Europa är 5-d versionen tillverkad i England, de länder som har en 4-d sedan på programmet får den från Hondas fabrik i Turkiet.. Hybriden som såldes tidigare kom från Japan.
Likheten mellan Europa modellen och den i USA är namnet.
Man bör ju jämföra äpplen med äpplen...osv...
För övrigt så kommer en ny Europa Civic att visas på IAA i September

#7
2011-08-02 20:58

Ständigt dessa för konsumenterna direkt konsumentfientliga och tillika helt motsägelsefulla amerikanska undersökningar. Alla vet att amerikanerna agerar som djurflockar: Det som är ok en dag är skit nästa. Vem tar dessa undersökningar på allvar? Undersök amerikanerna i stället!

#8
2011-08-03 02:37

Har också alltid haft ett gott öga till Honda som varit lite av Japans BMW.
Men är den Civic som säljs i staterna densamma som säljs i Europa? Tidigare var det inte så.

#9
2011-08-04 13:28

Vår Civic hybrid är deras "Civic sedan" (karossmässigt). Deras Civic coupé är en konstig skapelse som påminner om Accord coupé - konstiga proportioner minst sagt. Cicic hybrid fick väl rätt svalt mottagande här med vill jag minnas.

Så vår lilla köttbulle-Civic som vi anser är en Civic finns inte att köpa i USA ens. Med tanke på priserna de har där så är det säkerligen snikbyggen med sämre allt. Som vanligt i USA. Lite synd om dom på det sättet. Acura, som försöker ligga i samma klass som de Stora Tre, säljer ju vanliga bilar som lyxbilar och de går på det. TSX har ju varit vår Accord (både gamla och nya) med lite extra ljudisolering, finare stereo och annat märke i grillen och ratten. Samma sak med Lexus förr - det var ju vanliga (dock bakhjulsdrivna modeller) Toyotor, fast med JDM-standard, som de sålde som lyxbilar i USA ;)

Men landet som uppfann Badge engineering förtjänar kanske inget annat.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.