Bild
Nästa artikel
Nya Ford Mondeo – exklusiv skiss

Nya Ford Mondeo – exklusiv skiss

Illustration

Nya Ford Mondeo lanseras 2013 och kommer, enligt uppgift, även som hybrid. Se Vi Bilägares illustratör skissa den nya bilen.

Om två år, hösten 2013, är det dags för en ny upplaga av Ford Mondeo. Det blir den fjärde generationen i modellserien, som gjorde världsdebut våren 1993 då den efterträdde mellanklassvagnen Sierra.

Den nya Mondeon blir ungefär lika stor som den nuvarande modellen, men får en slankare och lite mer sportig profil. Värsta konkurrenten blir, precis som i dag, Volkswagen Passat.

Bland de tekniska nyheterna kan nämnas en snåltrimmad åttastegad automatlåda och att bilen kommer i hybridutförande. Men om det blir en laddhybrid eller vanlig hybrid är ännu oklart.

Enligt vissa uppgifter planeras även för en eldriven bil med så kallad räckviddsförlängare, det vill säga samma typ av drivsystem som i Opel Ampera/Chevrolet Volt. Men det är än så länge bara rykten.

Basmotorerna i de mer vardagliga Mondeo-versionerna blir två bensinare på 150 respektive 180 hästkrafter och tre dieslar på 112, 137 respektive 163 hästar.

Diskutera: Vad tycker du om nästa Ford Mondeo?

Taggar: Nyheter, , Ford Mondeo

Kommentarer

#1
2011-10-12 21:50

Ser ju trevlig ut. Lite Alfastuk får jag en känsla av. Bara o se om bilen levererar sen. Fords bilar har ju en tendens att briljera i nybilstester för att sen falla igenom i beg-testerna. Lite mindre plastig plast är väl också nåt att sukta efter :p

#2
2011-10-13 22:42

Ja herregud, om den får insidan som är i nya Focus får man ju ha kräkspann med sig.

Utsidan ser mycket lovande ut dock, kan bli en av de snyggare utvändigt i klassen.

#3
2011-10-14 10:37

Hur mycket nu ännu en designgissning är värd...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.