Nästa artikel
Nya Evoque har röntgenblick
Nyheter

Nya Evoque har röntgenblick

Publicerad 26 november 2018
Land Rovers suv kommer i ny generation med förmågan att se igenom motorhuven.
Sedan den introducerades 2010 har Range Rover Evoque sålt i över 770.000 exemplar och nu är det dags för en ny generation. Enligt Jaguar Land Rover är arkitekturen helt ny och den enda detaljen som inte omarbetats är gångjärnen till dörrarna. Apropå dörrar så är dörrhandtagen numera infällbara. Bilen är utrustad med Matrix LED-strålkastare och svepande blinkers. 

Hjulbasen har utökats, vilket resulterar i 2 centimeter extra utrymme för knäna till baksätesåkarna. Bagageutrymmet lastar 10 procent ytterligare jämfört med förut och sväljer nu 591 liter.

Infotainmentsystemet har stöd för ihopkoppling av smartphone via Apple CarPlay och Android Auto. För första gången finns 48-volts mildhybrider med i motorutbudet. Om ett år kommer också Evoque som trecylindrig laddhybrid som drivs av el och bensin. 
En teknisk finess som är värd att nämna är att nya Evoque kan göra motorhuven genomskinlig. Detta bygger på en innovation som Land Rover visade upp för fyra år sedan och som nu har letat sig in i produktion. Kameror på utsidan av bilen skickar video till infotainmentsystemet som omvandlar bilden till en 180-graders vy under bilens framparti med motorhuven bortsuddad. Det här sägs vara användbart i närheten av trottoarkanter eller i stenig terräng. 

Med hjälp av videokamera är det också möjligt att få bättre sikt i backspegeln. Om föraren vrider på ett reglade på backspegeln omvandlas den till en skärm som visar rörlig bild på hur det ser ut bakom bilen. 

Orderböckerna för nya Evoque är öppnade och första leveranserna väntas under början av 2019. 

Diskutera: Vad tycker du om Range Rover Evoque?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.