Bild
Nästa artikel
Nya Evoque har röntgenblick
Nya Evoque har röntgenblick
Nya Evoque har röntgenblick
Nya Evoque har röntgenblick
Nya Evoque har röntgenblick
Nya Evoque har röntgenblick

Nya Evoque har röntgenblick

Nyheter

Land Rovers suv kommer i ny generation med förmågan att se igenom motorhuven.

Sedan den introducerades 2010 har Range Rover Evoque sålt i över 770.000 exemplar och nu är det dags för en ny generation. Enligt Jaguar Land Rover är arkitekturen helt ny och den enda detaljen som inte omarbetats är gångjärnen till dörrarna. Apropå dörrar så är dörrhandtagen numera infällbara. Bilen är utrustad med Matrix LED-strålkastare och svepande blinkers. 

Hjulbasen har utökats, vilket resulterar i 2 centimeter extra utrymme för knäna till baksätesåkarna. Bagageutrymmet lastar 10 procent ytterligare jämfört med förut och sväljer nu 591 liter.

Infotainmentsystemet har stöd för ihopkoppling av smartphone via Apple CarPlay och Android Auto. För första gången finns 48-volts mildhybrider med i motorutbudet. Om ett år kommer också Evoque som trecylindrig laddhybrid som drivs av el och bensin. 

Nya Evoque har röntgenblick

En teknisk finess som är värd att nämna är att nya Evoque kan göra motorhuven genomskinlig. Detta bygger på en innovation som Land Rover visade upp för fyra år sedan och som nu har letat sig in i produktion. Kameror på utsidan av bilen skickar video till infotainmentsystemet som omvandlar bilden till en 180-graders vy under bilens framparti med motorhuven bortsuddad. Det här sägs vara användbart i närheten av trottoarkanter eller i stenig terräng. 

Med hjälp av videokamera är det också möjligt att få bättre sikt i backspegeln. Om föraren vrider på ett reglade på backspegeln omvandlas den till en skärm som visar rörlig bild på hur det ser ut bakom bilen. 

Orderböckerna för nya Evoque är öppnade och första leveranserna väntas under början av 2019. 

Diskutera: Vad tycker du om Range Rover Evoque?

Kommentarer

#1
2018-11-26 13:06

Om en stor sten har kommit så långt under bilen som huven så är det sannolikt försent i vilket fall som helst. Men visst, man kan ju få åtnjuta glädjen av att se den smälla i oljetråget...

.

#2
2018-11-26 14:05

Det fina med att "se genom motorhuven" är ju att man slipper "bli påkörd" av betongsuggor som gömmer sig framför bilen. De är luriga rackare, och syns inte framför nosen på bilen.

#3
2018-11-26 14:19

Land Rover fortsätter med sin vana trogen för Range Rover - att ändra så lite som möjligt i designen. Man ser helt klart vilken bil det är, och ser ut som den förra med bara smärre förändringar. Även invändigt ser det i stort likadant ut som tidigare. Men jag noterar en ny växelspak, en större - bredare - skärm och nya reglage för klimatanläggningen. :)

#4
2018-11-26 17:22

Fantastiska bilar. Har precis kört 10500mil med min Discovery Sport. Den går "bättre" ju sämre förhållande är som den får ta itu med.. Fattas bara en elversion just nu. Syster Jaguars elversion är fin, men inte samma "skogsmulle" som brorsan..

#5
2018-11-26 18:06

@hultarn

Sant det, förstås :)

.

#6
2018-11-26 19:23

Fett. Röntgenblock med kameror och bildmanipulering. Det var något nytt!

#7
2018-11-27 12:04

I Kina finns en modell som heter Land Wind... Väldigt snarlik Land Rover, säkert en billig kopia. Ful som stryk var den i alla fall.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.