Nästa artikel
Nya BMW X7 – rekordgrillad bjässe
Nyheter

Nya BMW X7 – rekordgrillad bjässe

Publicerad 17 oktober 2018 (uppdaterad 17 oktober 2018)
BMW:s nya suv-flaggskepp gör entré med ett stort leende.
Den njurformade grillen som pryder fronten på X7 är den största i BMW:s historia. Även bilen är en baddare med sina 5,2 meter i längd.

Bilen har tre sätesrader och är sjusitsig som standard. Det går också att få den med två sittplatser på andra raden. 750 liter får det plats i bagageutrymmet med tredje sätesraden nerfälld. Skulle man istället fylla bilen med maximalt antal passagerare krymper lastmöjligheterna ner till 326 liter. Sätena fälls med hjälp av el. BMW försäkrar att även två vuxna passagerare kan åka bekvämt på längre resor sittandes på den tredje sätesraden.   
 
Specifikationerna varierar beroende på marknad, men i USA ingår panoramaglastak. Annat som är standard är adaptiv luftfjädring med elektroniskt styrda dämpare. Markfrigången är 22 centimeter och bilen kan höjas eller sänkas med 4 centimeter från normalläget.
 
Förarmiljön har digitalt instrumentkluster och i infotainmentsystemet finns röststyrda Intelligent Assistant.

Motoralternativen är sexcylindriga med åttaväxlad automatlåda. Bensinmotorn xDrive40i på 340 hästkrafter och kostar från 872.000 kronor. Vidare finns xDrive30d på 265 hästkrafter med en prislapp på 859.800 kronor, samt prestandamotorn M50d på 400 hästkrafter, vilken går loss på 1.094.800 kronor. Bensinmotorn är utrustad med partikelfilter som ska hålla nere utsläppen och dieselvarianterna har SCR-katalysator med AdBlue-rening.  

BMW X7 byggs i BMW:s fabrik i Spartanburg, USA. Lansering sker i mars 2019.  

Diskutera: Vad tycker du om BMW X7?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.