Nästa artikel
Ny uppfinning trollar bort A-stolpar
Nyheter

Ny uppfinning trollar bort A-stolpar

Publicerad 29 oktober 2018 (uppdaterad 30 oktober 2018)
Skymd sikt kan snart vara ett minne blott.
Många trafikanter har säkert varit med om att böja sig framåt för att försöka se runt en skymmande A-stolpe. Området mellan vindruta och sidoruta kan utgöra en blind fläck för den som kör, eftersom det kan dölja sig både gångtrafikanter, cyklister eller andra bilar i vyn. Dessutom har strängare krav på krocksäkerhet har styrt biltillverkare i riktningen att tillverka allt bredare A-stolpar. 
 
Nu presenterar däcktillverkaren Continental en lösning på problemet. Med sin ”Virtual A-pillar” har de monterat en kamera på A-stolpens utsida och bilden visas på en skärm placerad på stolpens insida. På så sätt är det som om föraren kan se rakt igenom stolpen. För att projiceringen ska bli så korrekt som möjligt följer systemet förarens huvudrörelser. 

– Genom att kombinera och implementera avancerad teknik i fordonet har Continental skapat en lösning som eliminerar A-pelarnas blinda fläckar framåt, vilket bidrar till att minska en kritisk säkerhetsrisk som upplevs av så många trafikanter, säger Karsten Michels, chef för interiöra system och teknologi på Continental.  

Diskutera: Vad tycker du om Continentals uppfinning?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.