Nästa artikel
Ny superbil till Dubaipolis
Nyheter

Ny superbil till Dubaipolis

Publicerad 30 december 2013 (uppdaterad 30 december 2013)
En, två, inte ens tre superbilar räcker för polisen i Dubai. Nu har lagens långa arm fått ytterligare en patrullbil med fräs.

Är det någonting som inte saknas i Dubai så är det pengar. Den rika oljemetropolen har gott om välbärgade medborgare, och även myndigheterna tycks ha högvis med pengar att spendera.

Polisen i Dubai har bara under den senaste tiden köpt in en Lamborghini Aventador, en Ferrari FF och en Mercedes G-Wagen som trimmats av Brabus till hela 700 hästkrafter. Även andra myndigheter har dyra superbilar, till exempel kör brandkåren en Corvette Stingray.

Nu har Polisen ytterligare en leksak att gasa med. Det senaste tillskottet i den lagutövande styrkans motorflotta är en McLaren MP4-12C och Polisen har nu inte mindre än fyra relativt nyinförskaffade superbilar som med lätthet kan jaga ikapp en fortkörande biltjuv. Det beror i och för sig vad fortköraren kör, landets invånare har trots allt också gott om exklusiva kraftpaket.

Diskutera: Hur ser du på att Dubaipolisen skaffat en McLaren MP4-12C?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-12-30 18:22
Focus

Italienska polisen fick en likadan men den totalkvaddades vid första provkörningen. Vet inte om det blev någon mer.

#2 • Uppdaterat: 2014-01-01 00:35
Peter i Sydney

Även Dubaipolisens standardbilar är bra fart i. Det är nämligen Chevrolet Lumina (Holden Commodore) med 6,2 liters V8 som prestandamässigt nästan är en superbil. Från 2018 får de väl föröka hitta något annat. Kanske Volvo kan ta fram något passande.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.