Bild
Nästa artikel

Ny studie: Bildekaler avslöjar aggressiva förare

Nyheter

Har du bildekaler eller en personlig registreringsskylt? Då är risken stor att du är aggressiv bakom ratten. Det konstateras i en ny studie.

- Ju fler personliga markeringar en bil har, desto mer aggressiv är personen som kör. Endast närvaron av denna typ av markeringar ökar troligheten för en aggressiv förare, säger William Szlemko, psykolog vid Colorado State University, till Washington Post.

Bildekaler och personliga registreringsskyltar kan vara ett varningstecken på de svenska vägarna. Åtminstone om man ska tro på en ny studie från Colorado State University. Enligt studien är bilförare som använder dessa personliga attiraljer mer aggressiva än andra bilister.

- Om du sitter i en bil som du uppfattar som ditt främsta territorium kommer du att försvara det mot andra personer som du anser kränker ditt område, säger Paul Bell, som deltog i arbetet med studien.

William Szlemko och Paul Bell konstaterar att även andra förare kan uppträda aggressivt. Men menar ändå att kopplingen mellan personliga markeringar och aggressivt beteende är tydlig.
Forskarna varnar för dessa förare.

-  Vad du struntar i är att du är på en öppen väg. Du förstår inte att du är på en offentlig plats och att du inte äger vägen, säger Paul Bell.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.