Bild
Nästa artikel

Ny statistik – kvinnor kör mer bränslesnålt än män

Nyheter

Kvinnor kör bil mer bränslesnålt än män. Det visar de första delresultaten från tävlingen Fuelrace – där kvinnorna sparat mest bränsle.

– Statistiken från deltagarna visar att våra kvinnliga fuelracedeltagare har en genomsnittlig bränsleförbrukning på 95 % medan männen ligger på 97 %.

– För att hamna bra i tävlingen gäller det att köra så bränslesnålt och miljövänligt som möjligt, så kallad ecodriving, säger Gunnar Kjellman, VD ALD Automotive.

Fuelrace är arrangerad av billeasingföretaget ALD Automotive - och tävlingen fokuserar på att deltagarna ska köra så bränslesnålt som möjligt. Delresultaten visar att en förares körbeteende är avgörande för hur mycket bensin bilen drar - och resultaten tyder på att kvinnor är bättre än män på att köra bränslesnålt.

Men med några enkla knep går det att minska bränsleförbrukningen. 

– Ett bra tips är att ha det berömda ägget under gaspedalsfoten samt att försöka planera sin körning för att undvika onödiga stopp, berättar Gunnar Kjellman.

Återstår att se om männen kan hämta in kvinnornas försprång när tävlingen rullar vidare.

Ola Andersson

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.