Nästa artikel
Ny Skoda Superb 2015
Nyheter

Ny Skoda Superb 2015

Publicerad 15 december 2014
*Uppdaterad*Skoda har i dag släppt första officiella skissen av nya Superb. Förra veckan offentliggjorde Skoda två bilder på en maskerad Superb. Ännu dröjer det några månader innan vi får detaljerna om bilen.
Enligt Skoda kommer nya Superb att ha större utrymmen än tidigare modeller och hög komfort och prestanda tack vare att den byggs på MQB-plattformen. Bilen kommer ha världspremiär i Prag i februari och sedan visas på bilsalongen i Genéve i början av mars. Skoda själva tycks ha stora förhoppningar på nya Superb.

– Nya Skoda Superb är den bästa bil vi byggt någonsin, säger Skoda-chefen Winfried Vahland.

Diskutera: Vad tycker du om Skoda Superb?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-12-11 22:47
Axelman

Förstår inte riktigt Skodas strategi. Varför har man två bilar som är så lika som Octavia och Superb? Fattar inte.

#2 • Uppdaterat: 2014-12-12 00:19
RogerZ

De kanske är lika till utseendet men helt olika på vägen och känsla...Superben känns både klumpigare och större än både Octavia och koncersynkonet Passat. Skall den bli större och rymligare än dagens modell så kommer den vara som ett skepp men iof så verkar MQB plattformen råda bot på sävligheten som bevisat på de modeller som byggs på den plattan nu, och tester på nya Passaten verkar ju väldigt positiva så den kanske kan sälja bättre än dagens Superb som inte sålt nått vidare i Sverige iaf....

#3 • Uppdaterat: 2014-12-15 13:32
Pergite

Lika? Octavia och Superb är ungefär lika lika som Polo och Golf.
Har själv ägt båda delarna och dom är verkligen inte lika...

#4 • Uppdaterat: 2014-12-15 14:49
Mistro

Att jämföra Superb med Octavia är ungefär som att jämföra en Golf med Passat. Superben har alltid varit en bra bil och den nya blir säkert inte sämre. Skall bli kul att se kombin.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.