Bild
Nästa artikel

Ny Skoda Octavia GreenLine: "125 mil på en tank"

Nyheter

Skoda breddar utbudet av miljöbilar. Den senaste nyheten heter Octavia GreenLine 1,6 TDI CR och släpper ut 114 gram koldioxid per kilometer.

- Octavia GreenLine ligger helt rätt i tiden. Det känns enormt stimulerande att kunna lansera en bil som både erbjuder stora utrymmen för hela familjen och samtidigt har en låg förbrukning. 125 mil på en tank är en lång sträcka och är en bra måttstock på en verkligt bränslesnålsnål bil, säger Rainer Jonsson, märkeschef Skoda Sverige.

Skoda fortsätter satsningen på miljökonceptet GreenLine, där snåla motorer och framför allt effektiva dieselmotorer är i fokus. Nu lanserar företaget Octavia GreenLine med en 1,6 l TDI CR (Common Rail).

114 g/km

Skoda Octavia GreenLine har en bränsleförbrukning på 4,4 liter/100 km, vilket ger ett koldioxidutsläpp på 114 gram per kilometer. Därmed klassas nykomlingen som miljöbil enligt den rådande miljöbilsdefinitionen.

Enligt Skoda gör den låga förbrukningen att nykomlingen kan köras 125 mil på en tank - motsvarande en bilfärd tur och retur mellan Stockholm och Malmö.

Octavia GreenLine lanseras på den svenska marknaden under augusti månad och erbjuds både som hatchback och kombi. Pris för nya Octavia GreenLine startar från 192 500 kr.
Taggar: Nyheter
Ny Skoda Octavia GreenLine: "125 mil på en tank"

Kommentarer

#1
Håkan
2009-05-26 21:49

och när alla har köpt bränslesnåla bilar.. då kan politikermupparna dubbla skatten på bränsle så vi får betala lika mycket som nu för resorna vi gör... MUMS för (MP)

#1
Erik
2009-05-27 00:25

Å andra sidan kan man hoppas att den nya generationens bilägare inte tänker lika inskränkt som du, och värderar miljö högre än plånbok.

#1
Lasse
2009-06-01 15:07

Du skämtar va, Erik?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.