Bild
Nästa artikel
Ny motor i Honda Civic Type R

Ny motor i Honda Civic Type R

Nyheter

Nya Honda Civic Type R lanseras först 2015, men Honda fortsätter att avslöja detaljer. Nu får vi veta vad som finns under huven.

Nu i veckan hålls Tokyos årliga bilsalong och inför evenemanget passade Honda på att demonstrera en prototyp av kommande Civic Type R. Bilen har nu kommit in i stadiet där bilen testas på både europeisk och japansk mark.

Honda avslöjar även att nya Civic Type R blir den första modellen i Europa som får tillverkarens helt nya VTEC-turbomotor. Det är en direktinsprutad fyrcylindrig motor på 2,0 liter. Enligt Honda är målet att motorn ska ge över 276 hästkrafter och klara utsläppsnormen Euro 6.

Honda passar dessutom på att släppa en hög bilder på den kommande bilen. Även om Honda själva säger att bilen fortfarande är kamouflerad kan vi urskilja en hel del detaljer på de nya bilderna, till exempel grillen, bakljusen och vingen.

Honda har redan uttalat ambitionen att Civic Type R ska bli den snabbaste framhjulsdrivna bilen någonsin på anrika Nürburgring.

Diskutera: Vad tycker du om kommande Honda Civic Type R?

Taggar: Nyheter, , Honda Civic

Kommentarer

#1
2013-11-19 19:01

Tummen upp!!!

#2
2013-11-21 21:49

276 hästar i den relativt lilla bilen. Ett 4W alternativ skulle nog bli kul.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.