Bild
Nästa artikel

Ny mini-Opel

Nyheter
Opel, som efter många turer blev kvar inom GM, vill vara med och konkurrera även bland marknadens minsta bilar.

En ny modell i storleksklassen under Corsa är på väg att tas fram. Den bygger på samma tekniska bas som Chevrolets nya småbil Spark och är tänkt som en utmanare till bilar som Ford Ka och den kommande Volkswagen Up.

Låg förbrukning
Den nya Opeln blir cirka 360 cm lång, fyrsitsig och får modellnamnet Allegra. Fyra olika motoralternativ kommer att erbjudas, alla med betoning på låg förbrukning. 

Instegsversionen drivs av en trecylindrig direktinsprutad bensinare och för köpare som vill ha lite mer effekt finns en fyrcylindrig motor av samma typ.

Mildhybrid och elbil
En så kallad mildhybrid med bensin-/elmotor kommer också att finnas på programmet, liksom en renodlad elbil.   

Exakt när den nya Mini-Opeln kommer ut på marknaden är ännu oklart. Men det lär inte dröja alltför länge. Ett tips är om ett par, tre år.
Taggar: Nyheter
Ny mini-Opel

Kommentarer

#1
Lägerleffe
2009-12-07 13:58

Ser ut som en tillplattad coupé. Tycker nog att nuvarande Mini-Opel i klassen under Corsa, (Opel Agila/Suzuki Splash) är en fräschare kur. Fyra dörrar, högre kaross, lättare insteg osv. Finns också med tre-pip.

#1
Tobbe
2009-12-07 18:52

Ser fräsig ut. Klarar den minst 35 mil på batteridrift kan den bli väldigt intressant!

#1
Pelle M
2010-03-20 18:01

Bra att bilindustrin går ner till småbilsklassen, tycker den verkar lovande, som alla Opels bilar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.