Bild
Nästa artikel

Ny miljöbilstidning

Nyheter

Allt om miljöbilar heter OK-Förlagets senaste publikation. Tidningen ska komma ut fyra gånger per år och målsättningen är att den ska guida och inspirera till ett miljövänligare bilägande. 

- Visst förekommer artiklar om miljöbilar också i andra media men ofta väldigt sporadiskt och utan större sammanhang, säger Tommy Wahlström, chefredaktör. Vi erbjuder all information, samlad på ett ställe!


Första numret av Allt om miljöbilar innehåller bland annat ett test av åtta nya etanoldrivna kombibilar i mellanklassen. De lokala miljöbilsförmånerna i Sveriges 50 största kommunerna kartläggs, de olika typerna av miljöbilar och miljöbränslen skärskådas samt motorcykeln som klimatvänligt alternativ lyfts fram.


Tidningen innehåller också en prislista över 65 begagnade miljöbilsmodeller samt en stor marknadsöversikt över de 103 bilmodeller som kvalificerar sig för den statliga miljöbilspremien på 10 000 kronor.     


- Miljöbilstrenden håller i sig, säger Tommy Wahlström. Förutom att människor blir allt mer miljömedvetna, kommer bensin och dieselpriset att stiga kraftigt i år samtidigt som samhället fortsätter ge olika bidrag till de som kör miljöbil. Nästan alla som byter bil i år, kommer att fundera på om inte en miljöbil är ett vettigt alternativ.


Första numret av Allt om miljöbilar finns nu ute. Den säljs i tidningskiosker och liknande runt om i landet. Priset är 49 kronor.

Hitta din närmaste återförsäljare.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Lennart Christianson
2008-03-15 18:42

Låter som en spännande tidning; informationen borde finnas i ViBilägare. Taskigt av förlaget att inte ta med informationen i ViBilägare och i stället försöka krama ut ytterligare pengar ur hårt beskattade bilister.

#1
Svein Sveindsen
2008-03-16 18:02

Tidningen lär inte bli långlivad. Inom inte alltför avlägsen framtid kommer def flesta nya bilar vara miljövänliga och då hamnar de i Vi Bilägare automatiskt.

#1
göinge
2008-03-19 10:26

Till Svein Sveindsen... Enligt Toyota är vi redan där! När jag skulle köpa ny bil för två år sedan tyckte Toyotahandlaren att jag skulle välja en bensinbil eftersom de var "miljövänliga".

Givetvis kommer inte alla bilar att vara miljövänliga. Bara för att 25% av de nysålda bilarna klassas som "miljöbilar" idag innebär det inte att de är "miljövänliga". Positionerna kommer hela tiden att flyttas framåt och det kommer hela tiden att finnas saker att skriva om för en sådan här tidning.

#1
Jan Carlsson
2008-04-06 23:15

Trevlig instruktiv bra tidning om det alla pratar och alla tror sej vet allt om. Men hur kan ni låta Annika Lantz skriva en krönika i tidning! Den var inte rolig, inte ironisk, bara löjligt med tugg om penisar och annat trams! Bevisar bara att denna medelålders, lönnfeta dam som förföriskt släpper ut sitt långa hår onekligen passar bättre i kafferepsvärlden.

#1
Ulf
2008-04-25 15:26

Re: Jan.
Du kanske kände igen dig allt för mycket, är det därför du är upprörd?

#1
Hans Mårtenson
2008-05-01 12:37

Osnyggt att inte ta in information om miljöbilar i ordinarie tidning.
Har tidigare bett redaktionen skriva mer om dessa och Hydrogen highway. Lär av DatorMagazin som alltid har en Linuxavdelning i sin tidning!

#1
Anders Nilsson
2008-10-17 23:14

Hej!
Jag läste i senaste numret av Vi Bilägare som jag prenumurerar på att tidningen 'Allt om miljöbilar' finns (har missat detta). Ni skriver att den finns ute nu. Jag har gått runt i flera pressbyror och frågat och de säger att första numret är tillbakalämnat och något nytt har de inte sett röken av.
Var finns detta nummer???
Tacksam för svar!
/Anders

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.