Nästa artikel
Ny kinesisk stjärnsmäll
Nyheter

Ny kinesisk stjärnsmäll

Publicerad 25 juni 2007 (uppdaterad 23 september 2010)
För något år sedan gjorde den stora tyska motororganisationen ADAC ett krockprov med den kinesisikbyggda SUV:en Landwind X6 från bilföretaget Jiangling Motor. Resultatet blev förödande. Den kinesiska stadsjeepen fick en nolla i betyget och kineserna drog tillbaka bilen från Europa.

Nu har en ny bil från samme tillverkare fått prova på den tyska väggen. En sedan kallad Brilliance BS6. Resultatet blev nästan lika uselt. Brilliance BS6 fick en stjärna av fem möjliga.
Maximilian Maurer, talesman för ADAC menar att kineserna inte har tagit till sig något av säkerhetstänkandet i Europa och att en människa med största sannolikhet skulle avlida vid en krock i en Brilliance BS6 vid 64 km/tim.
-Förmodligen kommer även BS6 att dras tillbaka från Europa, säger Maurer.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2007-06-26 15:48
Kroffi (ej verifierad)

Man kan säga vad man vill, men vill man ha kvalitet ska man köpa svenska och tyska varor. De brukar (oftast) hålla vad de lovar, åtminstone kan man klaga om det är nåt som inte stämmer. Vill du köpa nåt som kan i värsta fall innebära livsfara, köp då grejer från Kina eller gamla Sovjet. Tyvärr är detta inte myt utan fakta!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.