Bild
Nästa artikel
Nu hyr Hertz ut superbil

Nu hyr Hertz ut superbil

Nyheter

På ett flertal orter i Sverige kan man snart provköra en riktig supersportbil. Ferrari och Lamborghini går både att hyra och provköra.

Biluthyrningsfirman Hertz lanserar nu sitt program Hertz Supercars, som innebär att man kan få provköra eller hyra en Ferrari F430 F1 Spider eller Lamborghini LP 560-4, i Sverige. Superbilarna finns på nio orter, bland andra Stockholm, Göteborg och Malmö.

Medan vi inte har tillgång till någon Autobahn att trycka plattan i mattan på får man i stället köra bilarna på lågt trafikerade landsvägar. Provkörningarna finns tillgängliga mellan april och oktober och kan vara mellan åtta minuter och flera timmar. Dessutom kan bilarna hyras per dygn.

Den fartglade som vill ta sig en provtur kan dock räkna med att få slanta rejält för upplevelsen. Om man till exempel vill köra ynka 15 minuter i en Ferrari får man betala 995 kronor. Dessutom måste man vara beredd att betala självrisken på 15 000 kronor om man orsakar skador. En timme med Ferrarin kostar 3 695 kronor, medan en dygnshyra går på nästan 26 000 kronor.

Givetvis måste föraren vara 18 år och ha körkort för att få provköra bilarna. Dessutom följer en instruktör med under körningen.

Kommentarer

#1
2013-11-14 12:30

Kompisen fick rådet av mäklaren att hyra en Ferrari och ställa på garageuppfarten när han skulle sälja sitt hus. Enligt mäklaren skulle det ge ett bra första intryck. Han hyrde dock en Porsche 911 istället.

#2
2013-11-15 08:52

Till samma peng kan man ju testa sådana bilar via olika "upplevelse-företag" men nu handlar det ju om Hertz som är ett uthyrningsföretag och då känns ju instruktören som måste följa med lite "märklig" ....

Först tyckte jag att dessa kostnader var hiskliga tills man betänker vad bilarna kostar samt vilka servicekostnader de har.

Att hyra en bil då man skall sälja sitt hus känns ju ganska konstigt!?
Har man ett sådant hus som "kräver" en flashig bil på uppfarten så har man nog en ganska fin bil själv redan?
De som faktiskt lägger vikt i att det står en dyr sportbil på uppfarten vid en visning kanske även gör sig omaket att notera regskylten och kanske taxeringskalendern och då blir ju snabbt allt ganska genomskinligt eller?
( dessutom lär man ju få hyra bilen mer än en dag i så fall om det skall vara troligt ) :)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.