Bild
Nästa artikel
Nu är Moia här
Nu är Moia här

Nu är Moia här

Nyheter

Den volkswagenägda samåkningstjänsten Moia har nu, efter bara tio månaders utveckling, presenterat den bil som ska få stadsbor att välja bort bilägandet.

Den bil som Moia nu visar upp är en helt eldriven minibuss med plats för upp till sex passagerare med gott om benutrymme. Bekvämlighet har varit målet för designavdelningen och Moia lovar att även den som vill undvika kontakt med anda passagerare ska kunna trivas i bilen.

Bilen ska vara hjärtat i det samåkningssystem som Moia utvecklar. Just nu pågår tester av systemet i Hannover men redan nästa år vill Moia nå utanför Tyskland. 

– På kort tid har vi lagt grunden för en ny mobilitetskomponent i städerna. 2018 kommer vi vara redo att lansera vårt bildelningskoncept internationellt och ta våra första steg mot att minska antalet bilar i europeiska och amerikanska storstäder med en miljon till 2025, säger Moias vd Ole Harms.

Diskutera: Vad tycker du om bildelningstjänster?
Taggar: Nyheter
Nu är Moia här
Nu är Moia här
Nu är Moia här
Nu är Moia här

Kommentarer

#1
2017-12-06 19:48

Tanken är rätt men i praktiken...folk idag kan inte dela på någonting utan det barkar åt skogen.
Vi har haft sådana små cirklar här där man delat på typ snöslungor, åkgräsklippare och annat och det väl så här att den rättrådige Bror Duktig har sin tur den dagen som det är sönder eller behöver åtgärdas på något sätt.

#2
2017-12-07 08:47

Tyvärr funkar många människor som så att det man inte själv äger behöver man inte vara rädd om och sköta.
Kör så det ryker och ballar ur, någon annan köper nytt.
Jag kommer aldrig att vara medlem i en bildelningstjänst.

#3
2017-12-07 11:07

Friheten att med egen bil kunna åka när och vart jag vill är oslagbar. Kommunala färdmedel eller bildelningstjänst kan inte ersätta denna frihet. Delning av bilar kommer aldrig att bli en massrörelse.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.