Bild
Nästa artikel

Notis: "Svenska bilar ett föredöme i Europa"

Nyheter

Svenska bilar har lägst koldioxidutsläpp i Europa. Det konstaterar BioAlcohol Fuel Foundation - och hyllar etanolbilarna.

- Från en plats vid skampålen till ett föredöme i Europa när det gäller fossila växthusgaser - så kan utvecklingen i Sverige beskrivas, säger Per Carstedt, ordförande i BioAlcohol Fuel Foundation. Tyvärr är svenska politiker på väg att ändra spelreglerna för denna positiva utveckling. Det är huvudlöst!

Samtidigt som BAFF framhåller etanolbilarna är stiftelsen kritisk till regeringens förslag om ändrade regler för miljöbilspremier och trängselskatt i Stockholm.

- Jag hoppas att politikerna tar sitt förnuft till fånga och står kvar vid de långsiktiga spelregler de tidigare beslutat om, säger Carstedt. Detta är avgörande för en fortsatt positiv utveckling för miljöbilar, vilket är särskilt viktigt i dagens situation med klimathot och osäkerhet beträffande oljan.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Lasse
2008-11-05 16:47

Ja,ja....
I dag 5 november kostar bensinen under 10 kr litern och etanolen runt 9,50 kr.
Gissa vad dom subventionerade miljöbilarna har i tanken!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.