Bild
Nästa artikel

Notis: Saab - nu med Corvette-motor

Nyheter

Sugen på en Saab med Corvette-motor? Då gäller det att slå till snabbt. Ett fåtal 9-7X säljs nu i Sverige.

Det är Svenska Bil som har importerat ett begränsat antal Saab 9-7X Aero. Saabs värstingmodell har en 6,0 liters V8-motor på 400 hästkrafter från Corvette. 9-7X Aero har dessutom fyrhjulsdrift och 4-stegs automatlåda med överväxel.

Ett något motorsvagare alternativ är Saab 9-7X R6, som har en rak 6-cylindrig motor på 4,2L med 285 hästkrafter. Även 9-7X R6 är fyrhjulsdriven.

Saab 9-7X R6 kostar 339 900 kr och Saab 9-7X Aero kostar 399 900 kr.
Taggar: Nyheter
Notis: Saab - nu med Corvette-motor

Kommentarer

#1
Kenneth
2008-11-07 18:53

OM vi slutar köpa svenska bilar kan vi lika gärna sluta med vår välfärd i Sverige. Alla arbetstillfällen behövs och vi måste vara beredda att kämpa för de arbetstillfällen vi har i landet. Inom fordonsindustrin arbetar ca 210 000 människor i Sverige! Arbetstillfällen är synonymt med svenskproducerade varor! Jag förstår inte att tex facket slåss för medlemmarnas arbetstillfällen dvs våra arbetstillfällen samtidigt som medlemmarna och andra väljer bort svenska arbetares varor tex bilar, SAAB, Volvo. Vi - de - verkar inte fatta att det är ingen idé att slåss för svenska arbetstillfällen och samtidigt köpa utländska varor tex Toyota eftersom då man köper Toyotan har man redan där tagit trängt bort svenska arbetstillfällen till förmån för utländska i Toyota fallet, japanska. Nä, vi måste slåss för Volvo och SAAB genom att köpa svenska dyra, kanske t o m törstiga bilar för att därigenom trygga vår egen sociala och ekonomiska överlevnad och därmed landets välfärd.
Till de som inte förstår att köpa svenskt:
Jag hoppas att de konsumneter som inte köper svenska bilar blir av med sina arbeten på samma sätt som alla de bilarbetare och alla svenska underleverantörer som förlorar arbetet beroende på att alltför många svenska bilkonsumneter väljer att köpa tex Toyota istället för Volvo eller SAAB och därmed missgynnar de inhemska svenska arbetstillfällena. För att inte tala om den miljöförstöring som uppstår då man fraktar bilar över hela jordklotet till ingen som helt nytta!!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.