Bild
Nästa artikel
Nissans klocka kopplar dig till bilen

Nissans klocka kopplar dig till bilen

Nyheter

Nissan utvecklar en smart klocka till prestandabilarna Nismo, som hjälper föraren och bland annat mäter dennes puls.

Efter smarta telefoner kommer smarta klockor. Möjligheten att koppla sin smarta telefon till bilen anammas av allt fler biltillverkare, men än har ingen tagit tekniken med smarta klockor till sig. Åtminstone inte om man ska lita på Nissan, som påstår sig vara först att utveckla en smartwatch som kopplar samman bilen med föraren.

Klockan heter Nissan Nismo Concept Watch och visas upp som koncept på bilsalongen i Frankfurt. Den är, som man kan gissa av namnet, till för förare som kör en av prestandabilarna som går under namnet Nissan Nismo.

Pulsmätare
Klockan ska bland annat kunna hjälpa föraren att hålla koll på hur effektiv bilen är och ta emot meddelanden från Nissan. Men på klockan finns även en pulsmätare, som kan samla data om förarens kropp och öppna upp för helt nya möjligheter.

Med hjälp av klockan kan man mäta förarens hjärtfrekvens, något som kan visa när föraren är utmattad. Dessutom kan klockan användas för att mäta hur koncentrerad föraren är, samt registrera kroppstemperatur och hudens vätskenivå.

Exakt hur det här skulle kunna användas i större skala, eller om det ens finns planer på det, avslöjar inte Nissan.

Diskutera: Vad tycker du om Nissan Nismo Concept Watch?

Taggar: Nyheter, , Nissan
Nissans klocka kopplar dig till bilen
Nissans klocka kopplar dig till bilen

Kommentarer

#1
2013-09-12 19:03

Innovativt och klart intressant. Klockan kan säkert användas för flera syften - upplåsning utan nyckel, lagring av personliga inställningar och detektera om föraren är på väg att somna mm.

#2
2013-09-12 21:26

Tro om den kan gå på toaletten åt än också?

#3
Leif Larsson
2013-09-13 14:00

Har bara en enkel fråga.
Visar den tiden ochså?

#4
2013-09-15 08:08

En smartklocka i sig kan vara intressant men att koppla upp sig till bilen och kolla pulsen? Nä det kan vara för mig.

#5
2013-09-16 10:23

Ser knappt nyttan med en smartklocka ens... Väldigt oergonomiskt att hålla på med nåt som sitter på armen sådär. Enklare att ta fram telefon :P

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.