Bild
Nästa artikel
Nissan upptäcker det osynliga

Nissan upptäcker det osynliga

Nyheter

Ny teknik bygger upp en 360-gradersvy av bilens omgivning och kan förutse vad som kommer att hända runt hörnet.

På teknikmässan CES som hålls i Las Vegas i USA, visar Nissan upp sin senaste uppfinning. De kallar den för Invisible-to-Visible, eller kort och gott I2V.

Idén går ut på att bilen samlar in information om omgivningen via sensorer och kombinerar dem med data som rapporterats in av andra uppkopplade fordon eller apparater till en molntjänst. Sedan projiceras en virtuell 360-graders kartvy inne i bilen, så att de åkande kan se vad som händer utanför. Systemet använder sig av något som kallas för Omni-sensing-teknologi. Även sådant som inte är synligt för blotta ögat visas, till exempel vad som händer bakom en byggnad. 

Tekniken är främst tänkt till självkörande bilar, men även en mänsklig förare kan ha nytta av det. I2V-informationen från Omni-sensing kan projiceras som en överliggande bild i förarens synfält. På så sätt är man rustad på bästa sätt inför utmaningar som hörn med dålig sikt, dålig vägbana eller mötande trafik.

Diskutera: Vad tycker du om I2V-teknologin?
Taggar: Nyheter, Nissan

Kommentarer

#1
2019-01-07 16:11

Verkar som Stålmannen. Röntgensyn. Om inte allt är uppkopplat går det ju inte att lita på systemet. Och när allt är uppkopplat har vi lämnat galaxen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.