Bild
Nästa artikel
Nyheter

Nissan plussar på batteri i Leaf

Publicerad 9 januari 2019 (uppdaterad 11 januari 2019)
Leaf 3.Zero e+ når längre och har högre effekt.
Andra generationen av elbilen Leaf presenterades i september 2017, då med ett större batteri än tidigare på 40 kilowattimmar. Detta innebar enligt nya körcykeln WLTP 27 mils räckvidd.

Nu lanserar Nissan en kraftfullare Leaf, som de valt att kalla 3.Zero e+. Den kommer att tillverkas i 5.000 exemplar i Europa. Batteriet har högre energidenssitet och är på 62 kilowattimmar vilket ska ge 40 procent längre räckvidd. Det motsvarar drygt 10 mil extra och totalt sett, enligt Nissans uppskattningar utifrån WLTP, ska bilen vara kapabel till att färdas 38,5 mil mellan laddstoppen. Motoreffekten har också ökats på till 217 hästkrafter.

Leaf 3.Zero e+ börjar säljas nu och första leveranserna väntas till sommaren. Priset börjar på 482.500 kronor. Nissan släpper samtidigt en ny version av vanliga Leaf med 40-kWh-batteriet, kallad 3.ZERO, som kostar 429.900 kronor och bland annat har fler färgvalmöjligheter än innan, plus ett infotainmentsystem med 8-tumsskärm och fler uppkopplade tjänster. Det släpps också en ny version av NissanConnect-appen. 

Diskutera: Vad tycker du om Nissan Leaf? 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.