Bild
Nästa artikel
Det ställs numera hårdare krav på biltillverkare som vill få full pott i krocktest. Bland annat ska bilarna kunna bromsa för cyklister.
Det ställs numera hårdare krav på biltillverkare som vill få full pott i krocktest. Bland annat ska bilarna kunna bromsa för cyklister.

Nissan Leaf klarade tuffare krocktester

Nyheter

Fem av fem stjärnor blev betyget när senaste versionen av elbilen sattes på prov, bland annat i att bromsa för cyklister.

Europeiska krocksäkerhetsorganisationen Euro NCAP har inför 2018 infört nya krockscenarier. Bland annat inkluderar de autobroms för bilar och fotgängare, men också cyklister. Detta är numera en del momentet ”Vulnerable Road Users”, där Leaf fick 71 procent. 

Andra nyheter i testmomenten från Euro NCAP är att bilarna ska kunna upptäcka fotgängare i dåliga ljusförhållanden, samt att de ska kunna göra automatiska undanmanövrar på ett säkert sätt.  

Läs hela testprotokollet för Nissan Leaf här.

Diskutera: Är säkerheten för de utanför bilen viktig när du köper bil?

Taggar: Nyheter, Nissan Leaf
Krockbetyg Nissan Leaf

5/5 stjärnor
Skydd av vuxna: 93%
Skydd av barn: 86%
Fotgängarskydd: 71%
Förarstödsystem:  71%
 

Kommentarer

#1
2018-05-02 16:45

Och snart kör bilarna helt själv, det är en skrämmande utveckling tycker jag. Människan är för farlig och instabil, så lösningen är att avveckla människan och ersätta med teknik. I förlängningen riskerar vi en framtid där elektroniska hjärnor, AI-system och robotar styr och människan har blivit en slav som knappt tillåts röra sig eftersom människan kan göra fel, och fel är oacceptabelt. Så avveckla människan, misstag tillåts inte. Människan är för farlig.

#2
2018-05-02 17:12

Skynet?

#3
2018-05-02 19:19

Att meja ner en oskyddad trafikant är nog bland det värsta som kan hända. Självklart gör man allt som är möjligt för att slippa den situationen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.