Nästa artikel
Nissan Juke har blivit större, lättare och smartare
Nyheter

Nissan Juke har blivit större, lättare och smartare

Publicerad 4 september 2019 (uppdaterad 30 september 2019)
Crossovern har presenterats i ny generation med självkörande egenskaper, ihopkoppling av smartphone och förändrade mått.
Sedan Juke introducerades 2010 har det sålts nästan en miljon exemplar i Europa. Den nya generationen har formgivits i Europa och Nissans designteam säger sig ha inspireras av coupélinjetrenden med sluttande bakdel. 
Nya Juke är större än förut och mäter nu drygt 4,2 meter på längden, 1,6 meter på höjden och är 1,8 meter bred. Ingenjörerna har lyckats banta bort 23 kilo på bilen. Strålkastarna har designats om för att likna ett Y och komplettera Nissans V-formade inramning av grillen. I bagaget får det plats 422 liter, vilket ska vara 20 procent mer än förut. 
Juke har begåvats med ett nytt infotainmentsystem med stöd för Android Auto och Apple Carplay. Med appen Nissan Connect kan ägaren övervaka däcktryck och oljenivå och även låsa eller låsa upp bilen med sin smartphone. Eventuella uppdateringar av bilens mjukvara kan nu göras på distans via så kallad OTA (Over the Air). 

Andra tekniska nyheter är det delvis självkörande systemet ProPilot som kan sköta styrning, acceleration och broms på motorväg. Det finns ett motoralternativ och det är en 1,0-liters trecylindrig och turboladdad bensinmotor på 117 hästkrafter. Kraften skickas genom en 6-växlad manuell växellåda eller dubbelkopplad automatlåda i sju steg. 
 
Nissan Juke tillverkas i brittiska Sunderand och första bilarna levereras i slutet av november. Det finns inga prisuppgifter än. 

Diskutera: Vad tycker du om Nissan Juke?
Embed

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.