Bild
Nästa artikel
Nissan IMk en framtidsbil för stan

Nissan IMk en framtidsbil för stan

Nyheter

Det fyrkantiga transportmedlet lånar friskt av japansk designfilosofi och landets bilkultur kei cars.

I Japan säljs en sorts minimala fordon under benämningen kei cars. De är citybilar som får skattemässiga fördelar för sin kompakta storlek och små motorer. 

Nissan blickar med konceptet IMk in i hur framtiden kan se ut för biltypen. IMk är 3,4 meter lång och drivs uteslutande på el. Den är starkt influerad av japansk kultur, vilket bland annat märks i kopparfärgen på utsidan. Den heter Akagane och har historiskt använts i tillverkningen av svärd och smycken. 

Nissan IMk en framtidsbil för stan

På flera ställen finns mönster inspirerade av mizuhiki, ett tunt snöre gjort av japanskt rispapper. 

Inuti bilen finns trädetaljer på dörrarna, en hyllning till japanska träsnidestekniken kigumi, vilket ska skapa en känsla av inre lugn. 

Nissan IMk en framtidsbil för stan

Nissan har stoppat in sin allra färskaste version av självkörande tekniken ProPilot i bilen som bland annat gör att den kan navigera själv till och från parkeringsplats och köra utan interaktion från mänsklig förare på motorvägen.

Diskutera: Vad tycker du om Nissan IMk concept?

Taggar: Nyheter, Nissan

Kommentarer

#1
2019-10-09 19:05

För sjuttio år sedan var ju den här storleken på bil ganska vanlig även i Sverige och med tanke på TSV och deras kontinuerligt sänkta hastighetsgränser behöver vi kanske inte större bilar i framtiden?

#2
2019-10-09 19:26

Otroligt snygg bil.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.