Nästa artikel
Nils-Eric Frendin har gått bort
Nyheter

Nils-Eric Frendin har gått bort

Publicerad 2023-09-12 15:15
Vi känner stor sorg efter att ha underrättats om att Vi Bilägares tidigare chefredaktör Nils-Eric Frendin tyvärr somnade in den 10 september efter en tids sjukdom.

Nils-Eric Frendin anställdes som redaktionssekreterare 1987 och tog över som chefredaktör och ansvarig utgivare för Vi Bilägare 1991.

Nils-Eric var inte någon högröstad chef. Han hade mer av ett värmländskt lugn och en också i kinkiga situationer avväpnande humor. Nils-Eric blev snart ”Nisse” med alla medarbetare och var en uppskattad källa och inspiration för alla som ville ha ett bollplank eller diskutera ett jobb. Han bjöd frikostigt på sig själv och var en trevlig arbetskamrat då han i mån av tid intresserat deltog i testverksamheten, vare sig det gällde bil- eller däcktester.
 
Han drev tydligt Vi Bilägares linje som en konsumentinriktad biltidning. Det ledde till att Vi Bilägare tidigt förespråkade miljöförbättrande teknik som katalysatorrening och en utveckling mot högre säkerhet. Men han uppmuntrade också alla medarbetares egna initiativ som exempelvis födde rostregistret.
 
Nils-Eric Frendin gick i pension 2012. I sin sista krönika tackade han tidningens kunniga och entusiastiska läsekrets som var och är en sporre. Vi som lärt känna och arbetat med Nisse beklagar djupt hans bortgång. Vi kommer att minnas honom med värme.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.