Bild
Nästa artikel
Niklas tar vid efter Nisse

Niklas tar vid efter Nisse

Nyheter

Från 1 februari har Niklas Carle tagit över som chefredaktör för Sveriges största biltidning. Han efterträder Nils-Eric Frendin.

Snacka om snabb karriär! I höstas kom Niklas Carle till Vi Bilägare som redaktionschef. Nu sätter han sig i chefredaktörens stol.

Det är en ung man som greppar rodret för Vi Bilägare. På senaste födelsedagstårtan stod siffrorna 35. Men Niklas Carle har ändå en lång erfarenhet av tidningsbranschen.

 – Under hela min uppväxt har tidningar varit en viktig del i familjen, säger han. Farfar Olle var en känd kåsör under namnet Cello, min faster Ulla har varit redaktionschef för Husvagn och Camping och min farbror Lasse var informationschef för Peugeot.

Hans egen karriär började på motorcykeltidningen Bike; en naturlig inkörsport för en mc-entusiast. Där gick det fort på alla vis. När OK Förlaget köpte tidningen 2007 hade Niklas avancerat till redaktionschef.

– Men då hade jag börjat tappa intresset för motorcyklar och istället upptäckt hur kul det är med bilar, berättar Niklas.

Jobbet som chefredaktör för tidningen Automobil kom som på beställning och blev ett par års bra skola till större uppgifter: redaktionschefsjobbet på Sveriges största biltidning. Efter bara fem månader var det dags för nästa kliv uppåt i tidningsvärlden.

"Tydlig konsumentlinje"
När Nils Eric Frendin lämnade jobbet som chefredaktör efter jämnt 20 år, för att bli förlagschef på heltid, var Niklas Carle den självklara efterträdaren.


Än har han inte hunnit staka ut framtiden för Vi Bilägare, men idéer saknas inte.

– I början kommer chefsbytet inte att märkas så mycket, säger Niklas. Vi kommer att fortsätta ha en tydlig konsumentinriktad linje, precis som i dag. Vardagliga bilar är vår ryggrad, men vi kommer också att krydda tidningen med körglada och spännande bilar.

Vi Bilägare kommer också att dyka upp i helt nya skepnader, lovar chefredaktören:

– Jag kommer att jobba mycket med internet och webbsidor, exempelvis hur vi ska presentera Vi Bilägare på läsplattor.

Arbetsuppgifter saknas inte för Vi Bilägares nye chefredaktör och han lär inte få mycket tid över för sin favorithobby: Att köra motorcykel till och på Nürburgring. Han kan banan väl. Med åren har han fått ihop drygt 900 varv, det bästa på 7 min 58 s, vilket är imponerande snabbt.

Jobbet som redaktionschef efter Niklas Carle tas över av Tommy Wahlström, känd för läsekretsen som reporter och biltestare på tidningen.

Niklas Carle:

Ålder: 35.
Familj: Sambo med Lena Eriksson. Barnen Alfons, 5 och Svea, 2.
Bor: Hus på Ekerö utanför Stockholm.
Bil: Skoda Fabia kombi och BMW M3.
MC: Honda Super Blackbird.

Taggar: Nyheter,

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.