Bild
Nästa artikel
Nästa VW Golf - första skissen

Nästa VW Golf - första skissen

Illustration

Nästa upplaga av Volkswagen Golf blir sportigare, längre och rymligare. Se första bilden på den nya bilen, skissad av Vi Bilägares illustratör Herbert Müdsam.

På bilsalongen i Paris nästa år premiärvisar Volkswagen den sjunde generationen av sin i särklass viktigaste modell.

Det handlar om nästa upplaga av Golf, som blir både längre och rymligare än den nuvarande bilen. Däremot kommer den nya modellen att krympa på höjden och få en sportigare och flashigare framtoning, både på ut- och insida.

VW Golf VII byggs på en helt ny teknisk plattform och bland drivlinorna ska både el- och hybriddrift finnas att välja på. En gas- och en E85-version står också på programmet.

Basmotorerna, både dieslarna och bensinarna, blir tvärställda fyror med VW:s nya cylinderavstängningsteknik som standard. Vid låg belastning, exempelvis jämn fart på landsväg, stängs två av cylindrarna av och på så sätt sparas värdefulla bränsledroppar.

Den nya Golfen kommer till att börja som femdörrars halvkombi. Något år senare lanseras bilen även i en variant med tre dörrar. Den får en sportigare, mer coupé-betonad, kaross som är tänkt att ersätta den trögsäljande Scirocco-modellen.

I framtidplanerna finns dessutom en cabriolet och en kombi, men det är karossversioner som låter vänta på sig ytterligare några år.

Självklart finns klassiska Golf GTI kvar på programmet. Den får i sin nya tappning hela 220 hk under huven, men blir klart snålare än dagens modell tack vare VW:s nya avstängnings-
teknik.

Diskutera: Vad tycker du om nästa Volkswagen Golf?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
2011-10-24 15:13

För tidigt att säga, men jag beundrar denne otroligt skicklige Herbert Müdsam! Speciellt de "röntgenskisser" han gör! Saludos!

#2
2011-10-24 16:38

Snygg, men för böjt bananformad kanske? Annars gillar jag VWs designspråk skarpt. Fungerar.

#3
2011-10-24 16:43

Inte i närheten! T. ex är taklinjen helt orealistisk. Dessutom så är framlyktorna fel då Passat hade liknande men nu fått en helt annan och snyggare utformning. Att VW dessutom skulle kopiera förra generationens Citroen C4:as bakljus känns inte heller troligt.

Kan garantera att denna är närmare sanningen, förutom lyktorna kanske. Rätt snygg! :
http://garagecar.blogspot.com/2011/05/vw-golf-vii-2014-first-photos.html

#4
2011-10-24 18:51

Gissa kan man alltid göra ... men sannolikheten är stor att nya Golf blir rymligare .. nya Golfar har alltid blivit rymligare.

#5
2011-10-24 20:06

Läser man vad som står i texten så syns det att VW följer någon annan och inte leder, som man så gärna hävdar.
”Das Auto” som man kör med nu har man också hämtat på samma ställe…

#6
2011-10-24 21:27

Jag tippar på att de kommer se ut precis som nuvarande Golf, men liiiite längre och liiiite bredare. Kanske en ny form på luftintaget fram.

#7
2011-10-25 09:39

Hur intressanta är egentligen alla dessa skissgissningar?
Håller med Hundter om att Müdsam gör otroliga genomskärningsbilder - men han är för den skull inte mer synsk än andra...

#8
frb
2011-10-25 10:44

Golf VI är riktigt snygg. VII lär se bättre ut än på skissen (hoppas jag iaf).

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.