Nästa artikel
Musk: Tesla är villiga att hjälpa konkurrenter
Nyheter

Musk: Tesla är villiga att hjälpa konkurrenter

Publicerad 29 juli 2020 (uppdaterad 29 juli 2020)
Teslachefen är öppen för att hjälpa andra elbilstillverkare med drivlinor, batterier och mjukvara. "Vi försöker bara påskynda hållbar energi, inte krossa motståndet."
Tesla må vara före de flesta elbiltillverkarna på marknaden, och många kämpar nu med att komma ifatt. Thomas Ulbrich, elbilsansvarig hos Volkswagen har till och med hävdat att den amerikanska elbilstillverkaren är tio år före sina konkurrenter när det kommer till elbilsutveckling.

”Tesla är en imponerande utvecklare. De motiverar oss. Tesla har tio år mer erfarenhet. Men vi är väldigt snabba med att komma ikapp”, sa Ulbrich i ett uttalande enligt Reuters.

Men enligt Teslas vd och grundare Elon Musk är man mer än villig att hjälpa sina konkurrenter. I en twitterrespons till en artikel om de kämpande biltillverkarna svarar Musk att man gärna hjälper de som vill utveckla elbilar.

”Tesla är öppna för att licensera mjukvara och tillhandhålla drivlinor och batterier. Vi försöker bara påskynda hållbar energi, inte krossa motståndet”, skriver Musk.
 
Embed
Men allt är Musk inte villig att dela med sig av. I respons till en twitterföljare meddelar han att teknologin bakom Teslas ”Fart mode” stannar inom företaget.
 
Embed
Redan 2014 meddelade Musk att det är tillåtet att använda alla Teslas patent med vissa förbehåll. Detta då Tesla bara lovat att inte stämma företag som använder patenten ”i god tro”.

Det enda företaget som öppet tagit fram en elbil med hjälp av Tesla patent är den kinesiska tillverkaren Xpeng. Men Xpeng blev istället stämda av Tesla för att de påstås ha stulit koden till Teslas AutoPilot.

Diskutera: Vad tycker du om Musks kommentar?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.