Nästa artikel
Mulle Meck kommer tillbaka – 25 år senare
Nyheter

Mulle Meck kommer tillbaka – 25 år senare

Publicerad 13 juli 2022 (uppdaterad 13 juli 2022)
Skärmdump från "Bygg bilar med Mulle Meck".
Ett svenskt spelföretag jobbar med en reboot av den klassiska karaktären.

Det började med barnboken ”Mulle Meck bygger en bil” redan 1993. Men vi som är uppväxta på 90-talet kommer nog framför allt ihåg Mulle och hans hund Buffa från serien av datorspel som kom mellan 1997 och 2003.

Där fick vi bygga både bilar, båtar och flygplan påhejade av den sympatiska mekanikern – vars röst gestaltades av skådespelaren Lennart Jähkel.

Och nu ska han återuppstå – igen. Det svenska spelföretaget Shaping games kommer utveckla ett nytt spel med Mulle som huvudperson – 25 år efter att den första utgåvan av spelet kom ut.

”Vi samarbetar med skaparna av Mulle Meck för att producera en helt ny spelserie, för gamla fans och nya”, skriver företaget på sin hemsida.

Handlar om elbilar

Det var under tävlingen ”The great summer pitch” i juni som Shaping games la fram sin idé om ett nytt Mulle Meck-spel kallat ”Bygg elbilar med Mulle Meck”. Förslaget kom på andra plats och tilldelades 50 000 kronor.

Som namnet antyder får spelarna den här gången bygga sina egna elbilar och hållbara laddstationer.
– Den första utgåvan av den nya Mulle Meck-serien ska vara ett sandbox-spel, där spelarna kan bygga sina egna elbilar som de kör runt och utforskar världen med, skriver spelutvecklarna till den norska tidningen VG.

Det är ännu oklart när det nya spelet gör premiär.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.