Nästa artikel
Motorplaceringen försenar Up!
Nyheter

Motorplaceringen försenar Up!

Publicerad 11 augusti 2008 (uppdaterad 21 september 2010)

Volkswagens minibil Up! blir försenad. Den var planerad till slutet av 2010, men ledningen för VW har besulutat om förändringar som gör att produktionen skjuts tre till fem  månader framåt till någon gång i början av 2011.

Ledningen för Volkswagen tog beslutet häromdagen. Motorn ska vara placerad i fronten och inte i aktern, var ledningens beslut. Teknikerna bakom projektet blev bestörta men var tvungna att vika sig för de ekonomiska realiteterna. En frontmotorförsedd bil blir avsevärt billigare att tillverka än en svansmotorförsedd dito.


-Dessutom, sade man i beslutet, blir det betydligt lättare att använda komponenter från befintliga bilar om motorn sitter fram.


Minibilen Up! är planerad att byggas i 500 000 exemplar årligen för den europeiska marknaden. Men det vill till att den har det där illa extra som behövs för attrahera köparna eftersom de båda masstillverkarna av små bilar, Toyota och Fiat med sina bilar IQ (Toyota) och Topolino (Fiat) ligger långt fram i utvecklingen. Toyotas IQ går i produktion i början nästa år och Topolino börjar produceras senare under 2009.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2008-08-13 10:02
Björn Rosenborg (ej verifierad)

Tråkig nyhet. Jag såg fram emot att få köpa mini-VW:n med svansmotor. Men jag anade den här ändringen, tyvärr. Svansmotor och bakhjulsdrift var för bra för att vara sant.

Med vänlig hälsning
Björn

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.