Bild
Nästa artikel

Motorplaceringen försenar Up!

Nyheter

Volkswagens minibil Up! blir försenad. Den var planerad till slutet av 2010, men ledningen för VW har besulutat om förändringar som gör att produktionen skjuts tre till fem  månader framåt till någon gång i början av 2011.

Ledningen för Volkswagen tog beslutet häromdagen. Motorn ska vara placerad i fronten och inte i aktern, var ledningens beslut. Teknikerna bakom projektet blev bestörta men var tvungna att vika sig för de ekonomiska realiteterna. En frontmotorförsedd bil blir avsevärt billigare att tillverka än en svansmotorförsedd dito.


-Dessutom, sade man i beslutet, blir det betydligt lättare att använda komponenter från befintliga bilar om motorn sitter fram.


Minibilen Up! är planerad att byggas i 500 000 exemplar årligen för den europeiska marknaden. Men det vill till att den har det där illa extra som behövs för attrahera köparna eftersom de båda masstillverkarna av små bilar, Toyota och Fiat med sina bilar IQ (Toyota) och Topolino (Fiat) ligger långt fram i utvecklingen. Toyotas IQ går i produktion i början nästa år och Topolino börjar produceras senare under 2009.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Björn Rosenborg
2008-08-13 10:02

Tråkig nyhet. Jag såg fram emot att få köpa mini-VW:n med svansmotor. Men jag anade den här ändringen, tyvärr. Svansmotor och bakhjulsdrift var för bra för att vara sant.

Med vänlig hälsning
Björn

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.