Bild
Nästa artikel
Mobilskal av kraschad bilplåt

Mobilskal av kraschad bilplåt

Nyheter

Volkswagen uppmärksammar den nya mobillagen med att ta fram mobilskal som är tillverkade av plåt från olycksdrabbade bilar.

Volkswagen har noterat att den nya mobillagen inte verkar ha påverkat olycksstatistiken sedan den infördes i februari och påpekar att det är 23 gånger större risk att råka ut för en olycka om man SMS:ar och kör.

− Vi vet hur lätt hänt det är att man råkar ta upp mobilen för att ta ett samtal eller skicka ett sms. Med mobilskal gjorda av kraschade bilar tror vi man tänker efter en extra gång innan man plockar upp mobilen. Det blir som en tyst påminnelse om att hålla fokus på vägen och inte multitaska när man kör bil, säger Johan Karlson, Märkeschef Volkswagen Stockholm.

De handgjorda mobilskalen tas till en början fram i 153 unika exemplar, ett för varje allvarlig bilolycka i februari. Skalen är för iPhone 8 men är redan slutsålda, alla pengar går till Trafikskadefonden som hjälper människor som drabbats av trafikolyckor. 

− Vi välkomnar den nya lagen som vi länge arbetat för att få till stånd. Men siffrorna visar tydligt att det ännu inte skett någon skillnad. Det behövs mer för att ändra beteenden och den här typen av emotionell aktivering som får bilföraren att tänka till är ett nytt och kreativt grepp, säger Marina Carlsson, förbundsordförande för Personskadeförbundet RTP som förvaltar Trafikskadefonden.

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagens mobilskal?

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2018-05-07 20:51

?! Morbitt, jinxat och respektlöst.

#2
2018-05-09 22:06

Äppelskrutt o fuskvagn, låter som ett riktigt fuskbygge.

#3
2018-05-10 19:33

Varför vänta på olycksdrabbade bilar? Folkvagn har en uppsjö av bilar i USA som bara väntar på att smulas sönder.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.