Nästa artikel
Mobil head up-display från Garmin
Nyheter

Mobil head up-display från Garmin

Publicerad 11 juli 2013 (uppdaterad 12 juli 2013)
En löstagbar head up-display som kopplas till telefonen och projicerar siffror på vindrutan finns nu för den tekniktörstige.

Flera biltillverkare kan fabriksmontera så kallade head up-displayer i sina bilar. Men på den amerikanska marknaden har en display som går att flytta runt mellan olika bilar nu släppts. För användning kräver apparaten, som heter Garmin HUD, en smartphone/Iphone/Windows-phone som den kan kopplas ihop med via Bluetooth.

Den sätts fast innanför vindrutan och med hjälp av en transparent tejp som klistras på rutan kan man få GPS-information utan att behöva flytta blicken från vägen. Till skillnad från en fabriksmonterad head up-display kan den däremot inte visa någon information som har med själva bilen att göra.

Den som känner ett behov av manicken kan köpa den på andra sidan Atlanten för 130 dollar, men då krävs också köp och nedladdning av Garmins navigationsapp.

Om produkten kommer till Europa och Sverige vet vi inte.

Diskutera: Vad tycker du om en portabel head up-display?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-07-11 12:51
Onehp

Går att göra detsamma med din (gamla) smartfån, finns en hel del appar att ladda ner som fixar spegelvänd/kontrastrika tavlor så att det blir rätt i vindrutan. Funkar men klarar mig utmärkt utan...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.