Bild
Nästa artikel
Mjukvarumiss försenar Audi e-tron

Mjukvarumiss försenar Audi e-tron

Nyheter

Audis eldrivna SUV ser ut att försenas med minst fyra veckor efter att ny mjukvara behöver godkännas.

500 svenskar har förhandsbokat elbilen och planen var att de första kunderna skulle få sina bilar vid årsskiftet. Men efter att ha modifierat en bit mjukvara under utvecklingsprocessen behöver denna nu typgodkännas, vilket kan försena leveranserna med fyra veckor berättar en talesperson från Audi för Reuters.

Tyska tidningen Bild am Sonntag var först med att rapportera om förseningen och dess källa hos företaget sa då att förseningen kunde sträcka sig flera månader. 

Tidningens källa uppgav också att Audi är i hårda prisförhandlingar med leverantören av bilens batterier, LG Chem. Det sydkoreanska företaget vill öka priserna med ungefär 10 procent på grund av den höga efterfrågan, inget av företagen har velat kommentera eventuella förhandlingar. 

Diskutera: Ser du fram emot e-trons entré? 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2018-10-24 13:36

Nej, jag ser inte fram emot e-trons entré. Däremot undrar jag hur batterierna ska räcka till el-bilar som planeras.

#2
2018-10-25 12:56

Gunnar: Vi ser redan nu att priserna på batterier ökar (!) till följd av den alltmer tilltagande efterfrågan! Det funkar alltså inte att tekniken blir billigare i takt med utvecklingen och större volymer ...

#3
2018-10-26 07:55

Oavsett, inget funkar i världen om alla gör samma sak. Tourism blev ett problem till slut, osv. Jag vet bara inom ett område där det funkar när alla gör samma sak, börsen... när alla simmar åt samma håll för ökade kurser funkar det :-)

#5
2018-10-28 00:23

Om den ena sidan kan anklagas för att gå bilindustrins ärenden, kan den andra sidan anklagas för att gå miljöorganisationers och politikers ärenden. Båda sidorna kan vara lika goda kålsupare, i så fall. Jag är dock fortfarande övertygad om att elbilen inte är den miljöfrälsare som många tror att den är.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.