Nästa artikel
Mitsubishi visar nytt sedankoncept
Nyheter

Mitsubishi visar nytt sedankoncept

Publicerad 25 april 2013 (uppdaterad 25 april 2013)
På bilsalongen i Shanghai visar Mitsubishi upp konceptbilen G4, en sedanmodell som är planerad att gå i produktion.

På bilsalongen i Shanghai trängs koncepten med varandra. Mitt i trängseln finns Mitsubishi Concept G4, ett koncept som visar en kompakt sedanmodell. Syftet är att visa upp en vision för framtidens nya bil, och konceptet är dessutom planerat att gå i produktion.

Information får vi dock ont om. Syftet med bilen är att arbeta vidare i utvecklandet av snålare och därmed miljövänligare bilar. I fallet Mitsubishi Concept G4 görs det med hjälp av bra aerodynamik, en kompakt 1,2-litersmotor och ett lättviktigt höghållfasthetsstål.

Som vi kan se på bilderna är bilen utrustad med en kort front. Enligt Mitsubishi ska detta ge föraren bättre sikt och göra bilen lättmanövrerad.

Mer information än så ger dessvärre inte Mitsubishi om konceptbilen. Sannolikt kommer mer info när bilen börjar närma sig ett produktionsklart skick.

Diskutera: Vad tycker du om Mitsubishi Concept G4?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

Mitsubishi borde satsa på ett mer radikalt formspråk istället för att fortsätta på den anonyma vägen, som det är nu så kan jag inte komma på hur enda modell i tillverkarens modellprogram ser ut.
Denna skapelse ser ut som ett utkast till en Prius som ratades och som sen Mitsubishi plockade upp istället.
Ser väldigt baktung ut med all plåt mellan bakhjulet och C-stolpen...

#2 • Uppdaterat: 2013-04-25 16:46
Gäst (ej verifierad)

Ja, herregud. Känns väl att en sån här liten sedan främst är tänkt för Asien och Östeuropa och att den ska vara relativt billig.

Ändå är det obegripligt hur man kan designa en så oerhört ful skapelse och sätta Mitsubishi-märket på den. Den huvudansvarige för linjerna har iaf väldigt tydligt visat att han/hon inte tagit någon lärdom av de italienska mästarna.

Bertone, Giugiaro, Pininfarina och Gandini skulle mått illa om de hade fått se en sån här styggelse under sin livstid....

#3 • Uppdaterat: 2013-04-25 21:27
kameo

Fan vad Mitsubishi har gått ner sig, fantastiskt fula bilar i hela modellserien. Se bara på nya Mitsubushi Space Star, horribelt ful!

#4 • Uppdaterat: 2013-04-26 08:58
Hackenbush

Verkar som om man lagt allt krut på att få häftiga lampor fram och bak sedan har allt däremellan bara blivit platt fall.
Många bilfabrikanter idag jobbar mycket med sina discolampor, som egentligen bara är lite ytlig bling-bling och inte tillför något precis, det blir lite "kvinnligt" med en massa kosmetika runt "ögonen"
Är det kanske detta som skall locka kvinnor att köpa vissa bilar?

#5 • Uppdaterat: 2013-04-26 11:49
saabnisse

Jag håller helt med dig Hacke, jag har aldrig gillat dessa extremt formgivna strålkastare som kostar en förmögenhet om de måste ersättas.
Jag saknar de runda standardinsatser som jag hade på en Simca 1100 som kunde köpas för 38:50 på Clas Ohlson. ;-)

#6 • Uppdaterat: 2013-04-26 14:05
månssons

Ser ju ut som en Suzuki och de gör väl inga vackra bilar i mina ögon.....

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.