Bild
Nästa artikel
Nyheter

Mini uppdateras med ny nos

Publicerad 2021-01-27 11:22 (uppdaterad 2021-01-27 12:13)
Cabrioleten, 3-dörrarsvarianten och 5-dörrarsversionen genomgår förändringar. Även elbilen Cooper SE förnyas.
Mini finns i olika karossutföranden, som alla nu får sig en översyn: tre- eller femdörrars halvkombin och cabrioleten. Dessutom ingår elbilen Cooper SE i uppdateringen. 

På utsidan har det skett förändringar i fronten där en karossfärgad panel sträcker sig över grillen. Där dimljusen satt förut sitter numera smala luftintag som ska förbättra aerodynamiken. Dimljusens funktion hittas numera i LED-strålkastarna och heter "Bad weather light". Strålkastarna är också inramade i svart lack istället för krom som förut. Baktill sitter dimljuset centrerat och baklampornas mönster med brittiska flaggan hänger med även i uppdateringen, nu som standard på alla bilar.

Taket kan fås i fler kontrasterande färger än förut, bland annat en multitonskulör med speciell färgningsteknik som ger ett unikt utseende på varje bil. 
På insidan märks en ny klädsel i återvunnet material och nydesignad sportratt med multifunktionsknappar. Instrumentklustret framför föraren har designats om och infotainmentsystemet har fått ett uppdaterat användargränssnitt. 

Förarassistansen har fått tillökning i funktioner, bland annat avåkningsvarnare och adaptiv farthållare med Stop&Go-funktion. 

Motoralternativen består av 3- eller 4-cylindriga bensinmotorer med effekt från 75 till 231 hästkrafter. Elvarianten Mini Cooper SE behåller sin elmotor på framaxeln som ger 184 hästkrafter. Energin hämtas ur ett litiumjonbatteri på 32,6 kilowattimmar placerat under golvet och som kan ge en räckvidd på upp till 23,4 mil i WLTP:s testcykel. 

Svenska priser för de nya modellerna börjar på 241 100 kronor och då gäller det Mini 3-dörrars i utrustningsnivåen Cooper Experience. Säljstart sker i mars 2021. 

Diskutera: Vad tycker du om Mini?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.