Bild
Nästa artikel
Mini Paceman (2014) - brittisk modecrossover

Mini Paceman (2014) - brittisk modecrossover

Nyheter

Paceman är en ytterligare vinkel på nya Mini. Som ett led i lanseringen presenteras nytt informations/navigationssystem.

Mini Countryman  presenterades nyligen och den är, liksom i föregående generation, en rymligare och högbyggd version av den nya hundkojan. Paceman å andra sidan är något av ett mellanting mellan de två. En högbyggd tvådörrars Mini som har all yttre attribut för att åtminstone utstråla positiva köregenskaper på mjukare väglag.

Paceman har samma tekniska specifikationer som återfinns i nya Countryman, det vill säga att motoralternativen innefattar fyrcylindriga diesel- och bensinmotorer på 1,6 liter samt toppversionen John Cooper Works som sportar 218 turboladdade hästkrafter. Egentligen borde vilket motoralternativ som helst parat med fyrhjulsdriften ALL4 och den elektroniska differentialspärren (standard i alla Minis med sportchassi) erbjuda en Mini-värdig go-cartkänsla i denna lilla livstilscrossover.

En nyhet från Mini är lanseringen av deras nya infotainmentsystem XL Journey Mate. Minis (fritt översatt) reskamrat är egentligen en applikation för bilens befintliga infotainmentsystem. Journaey Mate, inte bara navigerar, utan den ska även kunna skräddarsy informationen för varje specifik förare genom synkronisering med dennes mobiltelefon.

Men systemet talar bara Apple, det vill säga att det endast är iPhone-användare som kommer kunna nyttja applikationen. Bland finesserna finns kalendersynkronisering, samt trafik- och väderuppdateringar i realtid. Applikationen sparar information om dina favoritrutter och räknar ut om du har soppa nog i tanken för att ta dig dit du ska. Vid första anblick verkar detta som ett mellansteg innan Apples Carplay rullats ut till personbilars infotainmentsystem, som visats  i Volvos Concept Estate.

Diskutera: Vad tycker du om nya Mini Paceman?

Kommentarer

#1
2014-04-24 09:54

Bygger Mini Countryman och Spacemen verkligen på den ny bottenplattan? Efter vad jag läst på annat håll är det bara en facelift av de gamla versionerna. Jag ser heller ingen större skillnad mot de gamla versionerna. Det är i och för sig inte lätt när det gäller Minin. De nya generationerna skulle enligt samma källa komma först om ett par år.

#2
2014-04-24 12:03

Jag tvivlar också på att Countryman och Paceman bygger på nya bottenplattan, bl.a. är ju motorerna de gamla fyrcylindriga.

#3
2014-04-24 13:31

Countryman och Paceman delar samma plattform. De skiljer sig från Mini Cooper genom att de har generellt större yttermått, högre sittposition samt möjlighet till fyrhjulsdrift. Jag har gjort ett litet förtydligande av detta i textens inledning i en senare version av artikeln.

#4
2014-05-04 17:23

Mini Pacemaker säger jag, en bil för pensionärer.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.