Bild
Nästa artikel
Miljardär beställer unik Ferrari

Miljardär beställer unik Ferrari

Nyheter

Ferrari Superamerica 45 är en specialare som tillverkats i bara ett exemplar. Nycklarna har nu överlämnats till en stormrik bilentusiast.

Den gångna helgen genomfördes den exklusiva bilutställningen Concorso d’Eleganza Villa d'Este vid Comosjön i Italien. Här visas årligen ädla gamla bilar och ett par nya exotiska saker. I år kunde besökarna stifta bekantskap med Ferrari Superamerica 45, en modell som bara ska byggas i ett exemplar.

Beställaren är Peter Kalikow, en fastighetskung i New York, som med den här bilen firar 45 år som Ferrarikund.

Till grund ligger en 599 GTB, som fått ett fällbart kolfibertak, nytt bakparti, detaljer som backspeglar och vindruteram i aluminium och en kromad grill. Bilen är lackad i "Blu Antill", en färg som återkommer på fälgarna. Bilen har även nya slitsar på framskärmarna och motorhuven ser ut att komma från 599 GTO.

Taklösningen, där kolfiberpartiet svänger 180 grader och landar bakom kupén, är hämtad från Ferrari 575 Superamerica som tillverkats i några flera exemplar. Under huven återfinns en V12-motor som bjuder på 670 hästkrafter.

Diskutera: Vad tycker du om Ferrari Superamerica 45?

Taggar: Nyheter, , Ferrari

Kommentarer

#1
Raymond K
2011-05-24 10:37

Jag tror det är bra att vara rik

#2
2011-05-24 12:24

Visst men inte köper jag en Ferrari ändå.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.