Nästa artikel
Midnattssolsrallyt till Örebro
Nyheter

Midnattssolsrallyt till Örebro

Publicerad 21 november 2018 (uppdaterad 21 november 2018)
2019 blir det rallyfest i Närke, för att hylla legendariska föraren Stig Blomqvist.
Kungliga Automobil Klubben, KAK, meddelar att nästa års upplaga av Midnattssolsrallyt kommer att köras i och runt Örebro. Detta för att hylla Örebroaren Stig Blomqvist, som bland annat vunnit Svenska Rallyt 7 gånger och blev rallyvärldsmästare 1984. 

– Det ska bli skoj med Midnattssolsrallyt i Örebrotrakterna. Det var tillsammans med de här motorklubbarna och på de här vägarna som jag började köra rally en gång i tiden. Att få visa upp mina hemtrakter under Midnattssolsrallyt med slottet mitt i Örebro centrum för alla deltagare och gäster är naturligtvis jättekul, säger Stig Blomqvist.

Evenemanget äger rum 10-13 juli 2019.

Diskutera: Har du sett Midnattssolsrallyt någon gång?
Det här är Midnattssolsrallyt
  • KAK Midnattssolsrallyt är Sveriges, och ett av Europas största rally för historiska tävlingsbilar, Appendix K. Tävlingen kördes i sin ursprungliga tappning mellan 1950 och 1964. 
  • Sedan 2006 körs KAK Midnattssolsrallyt som en historisk tävling med två huvudklasser: Historic – tävlingsbilar i full fart, och Regularity – rallyinspirerade standardbilar som ska hålla en snittfart om 50km/h.
  • KAK Midnattssolsrallyt 2019 körs den 10/7-13/7 och är öppen för tvåhjulsdrivna bilar byggda 1990 eller tidigare (Historic). Rallyt följs främst av en stor nationell publik och har under åren väckt ett allt större intresse internationellt. Världs-, Europa- och Svenska mästare samt flertalet internationella tävlanden kommer att delta i tävlingen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.