Bild
Nästa artikel
Miata firar 30 år med specialutgåva

Miata firar 30 år med specialutgåva

Nyheter

Mazda kommer presentera en jubileumsutgåva av MX-5 Miata på samma plats bilen introducerades för 30 år sedan.

År 1989 debuterade en ny lätt sportbil på bilmässan i Chicago. Den skulle komma att bli världens mest sålda roadster med över en miljon exemplar och är idag, 30 år senare, fortfarande i produktion.

I början av februari kommer Mazda presentera en 30th Anniversary Edition, igen på Chicago Auto Show. Specialaren kommer vara i numrerad upplaga.

Något mer vill inte Mazda berätta om bilen i dagsläget. Det enda vi fått i bildväg ser du ovan, en bild med lång slutartid och en därmed suddig Miata. 

Diskutera: Hur ser din dröm-Miata ut? 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2019-01-15 21:03

Dröm miata? Den finns inte!

#2
2019-01-16 08:21

Givetvis finns dröm miatan. Miatan är en milstolpe inom bilindustrin och det självklara valet för dom motorintresserade som vill hålla budgeten nere eller kanske inte vill/kan ha råd med en supersportbil. Alla personer med karaktär inom motorbranschen har hyllat miatan från start och så lär det fortsätta. Jay Leno har en av första modell och bara för att nämna någon.

Tyvärr faller inte senaste modellen mig i smaken, interiör mässigt är den läcker med den ser alldeles för hoptryckt ut från sidan. Baken är tvärt kapad och fronten är liksom intryckt. Jag antar att man vill få hjulen så långt ut i hörnen som det går men det funkar inte estetiskt. I mitt tycke kommer NBFL alltid vara den snyggaste generationen, även om NA kan fås riktigt läcker med mindre modifikationer.

#3
2019-01-18 09:34

Längtar till att vintersäsongen är över och jag kan ta ut MX5:an

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.