Nästa artikel
Mercedes GLA sträcker på sig
Nyheter

Mercedes GLA sträcker på sig

Publicerad 12 december 2019
Andra generationen har blivit en decimeter högre och fullproppad med den senaste tekniken.
Att taket är närmare himlen betyder mer huvudutrymme för de som åker i framsätet. 2 centimeter i extra på höjden har de tillgodo. Trots att bilen krympt en och en halv centimeter på längden ska det ändå ha blivit bättre benutrymme för passagerarna i baksätet, närmare bestämt en decimeter. 14 liter extra ryms numera i bagageutrymmet, sammanlagt 435 liter.  
 
Säkerhetssystemen har utvecklats med bland annat varning om cyklister eller biltrafik som närmar sig bakifrån när man ska öppna dörren och gå ur bilen. I så fall blinkar döda-vinkelnvarnaren i sidobackspegeln. Precis som på vanliga A-klass finns en autobromsfunktion som upptäcker om en annan bil håller på att krocka bakifrån. Om bilen står stilla trycks bromsen ned för att mildra den framåtkastande rörelsen.
 

Bland bekvämligheterna finns en speciell biltvättsfunktion. Via en knapptryckning fälls sidospeglarna in, rutorna och glastak stängs och regnsensorn hålls tillbaka så att inte vindrutetorkarna börjar vispa i tvättprogrammet. Infotainmentsystemet drivs av intuitiva MBUX med röststyrningsfunktion. 

 
Nya GLA kommer till bilhandlarna våren 2020. Fyrcylidndriga bensinmotorer är det som gäller från början, dels en på 136 hästkrafter, dels kraftstinna AMG-versionen på 306 hästkrafter. Dieselaltaernativ kommer senare. Det finns också en laddhybrid i planerna. GLA:s premiär ägde rum digitalt och du kan se den i efterhand här nedanför. 

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes GLA?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.