Bild
Nästa artikel
Mercedes GLA sträcker på sig

Mercedes GLA sträcker på sig

Nyheter

Andra generationen har blivit en decimeter högre och fullproppad med den senaste tekniken.

Att taket är närmare himlen betyder mer huvudutrymme för de som åker i framsätet. 2 centimeter i extra på höjden har de tillgodo. Trots att bilen krympt en och en halv centimeter på längden ska det ändå ha blivit bättre benutrymme för passagerarna i baksätet, närmare bestämt en decimeter. 14 liter extra ryms numera i bagageutrymmet, sammanlagt 435 liter.  
 

Mercedes GLA sträcker på sig

Säkerhetssystemen har utvecklats med bland annat varning om cyklister eller biltrafik som närmar sig bakifrån när man ska öppna dörren och gå ur bilen. I så fall blinkar döda-vinkelnvarnaren i sidobackspegeln. Precis som på vanliga A-klass finns en autobromsfunktion som upptäcker om en annan bil håller på att krocka bakifrån. Om bilen står stilla trycks bromsen ned för att mildra den framåtkastande rörelsen.
 

Mercedes GLA sträcker på sig

Bland bekvämligheterna finns en speciell biltvättsfunktion. Via en knapptryckning fälls sidospeglarna in, rutorna och glastak stängs och regnsensorn hålls tillbaka så att inte vindrutetorkarna börjar vispa i tvättprogrammet. Infotainmentsystemet drivs av intuitiva MBUX med röststyrningsfunktion. 

 

Mercedes GLA sträcker på sig

Nya GLA kommer till bilhandlarna våren 2020. Fyrcylidndriga bensinmotorer är det som gäller från början, dels en på 136 hästkrafter, dels kraftstinna AMG-versionen på 306 hästkrafter. Dieselaltaernativ kommer senare. Det finns också en laddhybrid i planerna. GLA:s premiär ägde rum digitalt och du kan se den i efterhand här nedanför. 

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes GLA?

Kommentarer

#1
2019-12-12 16:48

De där 3 raketutblåsen i mitten av panelen, är det friskluftsutsläpp? De, och även de yttre, stör ju en annars lugn panel.

#2
2019-12-12 17:00

hultarn: Ja, det är friskluftsutsläpp. Rektangulära och något mindre munstycken hade varit diskretare och snyggare, men eftersom "raketutblåsen" är försedda med belysning (minns inte om det är standard eller ingår i belysningspaketet), är de mycket snygga i mörker.

#3
2019-12-12 18:44

Väntar hellre på EQA.

#4
2019-12-12 19:37

Kortare och högre, lastgolv utan hög tröskel, det ser bra ut...

#5
2019-12-17 11:23

Säkert en fin bil på många sätt, men så fort jag ser en Mercedes med denna jätte-Iphone liggande på tvären på instrument panelen blir jag bara förundrad. Visst, fräckt o hippt och säkert bra mycket billigare för MB, men praktiskt? Knappast! Jag njuter varje gång jag ändrar något med mina vanliga tryckknappar. Här, och i några andra bilar, måste jag fibbla med displayen eller ge röstkommando. Men långt innan man ens har hunnit säga "Hej Mercedes" har jag gjort ändringen med min knapp. Lyckades dra igång radion på en demobil hos Hedins, det tog lång tid för säljaren att lyckas stänga av den. Han var heller inte särskilt positiv, många äldre kunder är föga intresserade av detta och de har ju traditionellt varit en stor kundgrupp för MB.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.