Nästa artikel
Mera Mini med fler dörrar
Nyheter

Mera Mini med fler dörrar

Publicerad 18 september 2007 (uppdaterad 23 september 2010)
Mini har gått och blivit kombi under namnet Clubman. Tillväxten är bara 24 centimeter så det handlar om en liten bil som nu blivit lite större och lite mer praktisk.

En helt normal kombi är inte Mini Clubman. Ta bara dörrarna. En del skulle nog säga att den har fem dörrar, andra tre. Istället för en normal kombilucka har Mini Clubman två dörrar bak som öppnar sig åt sidorna. Det är en designblinkning åt den klassiska Hundkojans olika kombiutföranden. Men designgreppet har sitt pris. Den fria sikt rakt bakåt som en vanlig bil har begränsas av Mini Clubmans lösning med dubbla dörrar.


Bakdörrarna är inte det mest unika med Mini Clubman. För att komma in i baksätet kliver man enklast in från liten sidodörr på högersidan som Mini kallar clubdoor. Den lilla dörren är upphängd baktill på samma sätt som hos Mazda RX-8, men till skillnad från den har Mini Clubman bara en sådan dörr.


Mini Clubman har ett åtta centimeter längre axelavstånd och det betyder att benutrymmet för baksätespassagerarna har ökat lika mycket. Baksätet som mest är av nödkaraktär i den vanliga Minin kan nu komma till användning på riktigt. Även på mycket kurviga vägar är det nästintill omöjligt att känna någon skillnad jämfört med den kortare Minimodellen. Den går lika villigt in i kurvorna. På dåliga vägar sväljer chassit ojämnheterna betydligt bättre än hatchbackmodellen. Med den nya modellen har Mini blivit lite mer praktisk utan att ha blivit tråkigare att köra

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2007-09-20 16:59
Martin (ej verifierad)

Finns den som skapbil? Alltsa ingen extra sidodorr och fonster?

#2 • Uppdaterat: 2007-10-24 18:41
Håkan (ej verifierad)

Hm... har svårt att bestämma mig. Gillar jag den här modellen eller inte? Svårt...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.