Bild
Nästa artikel

McLaren presenterar superbilen P1

Nyheter

Här är den planerade efterträdaren till 90-talets värsting McLaren F1. Att bygga världens snabbaste bil är dock inte målet denna gång.

Under några år i mitten på 1990-talet byggdes McLaren F1, som med sin V12-motor på 627 hk var världens snabbaste produktionsbil med toppfarten 386 km/tim. Rekordet stod sig sedan långt in på 2000-talet.

2011 kom en ny McLaren kallad MP4-12C med V8 på 600 hk. Men detta var inte en ersättare till F1.

Ersättaren presenteras i stället nu i form av en designstudie som kommer till bilsalongen i Paris om drygt en vecka. Bilens utseende är alltså inte nödvändigtvis det slutgiltiga som kommer gälla då bilen går i produktion om 12 månader.

Några tekniska uppgifter för McLaren P1, som superbilen kallas, har inte släppts i nuläget men McLarens mål denna gång är inte i första hand att skapa världens snabbaste bil (som idag är Bugatti Veyron Super Sport med 431 km/tim) utan att bygga ”the best driver’s car in the world” som ska kunna köra ifrån allt annat med registreringsskyltar på en racerbana.

Diskutera: Vad tycker du om McLaren P1?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.